Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Μητσοτάκης & cia Α.Ε.

Ανώνυμη εταιρεία εκπροσώπησης συμφερόντων.

Στην νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας πολλοί συνέδεσαν τον όνομα τους με ξένα συμφέροντα και επιδιώξεις.
Παλαιότερα μάλιστα αυτό γινόταν και απροκάλυπτα και έτσι είχαμε πολιτικά κόμματα που ονομάζονταν γαλλόφιλα, αγγλόφιλα, ρωσόφιλα και πάει λέγοντας, αν και ήταν μόνο τρία.

Αργότερα σκέφτηκαν οι αφέντες τους ότι παραήταν προφανές ποιος εκπροσωπούσε ποιον, και έτσι εύκολα οι πολίτες μπορούσαν να διακρίνουν τα συμφέροντα και το τι επεδίωκε η κάθε μια από τις μεγάλες δυνάμεις δια μέσω του εκπροσώπου της.

Έτσι αποφάσισαν να μπερδέψουν λίγο τα πράγματα δίνοντας στα κόμματα που τους αντιπροσώπευαν άλλους τίτλους, πάντα όμως με την προσθήκη του «δημοκρατικό», «λαϊκό» «ελληνικό» και αλλά πολλά . Έτσι για να υπάρχει και η κάλυψη αυτών που εκφράζανε τις θέσεις τους και λειτουργούσαν σαν τοποτηρητές τους . Βεβαία αυτοί που είχαν αναλάβει την «αντιπροσωπεία» δε τους ένοιαζε και πολύ αν θα τους κολλούσαν τέτοιες ρετσινιές, απεναντίας παρακαλούσαν να τους δοθεί ο ρόλος αυτός, ήταν σίγουρη δουλειά με καλά λεφτά και με εξασφάλιση του μέλλοντος τους. Και του δικού τους και της φαμίλιας τους.

Και φτάνουμε στο πρόσφατο παρελθόν, που τα κόμματα αποτίναξαν από πάνω τους κάθε λεκτική παραπομπή σε μεγάλες δυνάμεις και ξένα κέντρα και μάχονται για τον λαό και τον τόπο.

Χαρακτηριστικό δείγμα του νέου πνεύματος ο πολιτικός Μητσοτάκης και αργότερα και τα μέλη της οικογένειας του που ακολούθησαν το παράδειγμα και ασχολήθηκαν με την σωτηρία του τόπου, και την δική τους βέβαια.

Τα τελευταία χρόνια αν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει χωρίς να αποκλίνει ούτε χιλιοστό από τις προθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για την Ελλάδα δεν έχει, εκτός από το γνωστό δημοσιογράφο της πρεσβείας με τους πολλούς φακέλους, να παρακολουθήσει και τις δηλώσεις του Μητσοτάκη.

Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα, τόσο που η εξάλειψη της λεκτικής παραπομπής σε ξένα κέντρα στους τίτλους των κομμάτων , αντικαταστάθηκε με ονόματα πολιτικών που λειτουργούν σαν εκφραστές των «κέντρων».

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά, να ανατρέξουμε σε αποστασίες που έδωσαν την δυνατότητα στον αμερικανικό παράγοντα να εγκαταστήσει την χούντα , όπως ομολόγησε και ο πρόεδρος τους, και πολλά πολλά άλλα.

Μένουμε όμως στο θέμα της τρομοκρατίας, που είναι το καινούργιο δόγμα των ΗΠΑ, το νέο όπλο στα χεριά τους, όπως κάποτε ήταν η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο φόβος του κομμουνισμού Το όπλο αυτό είναι απλό στην λειτουργία του , όπως και των άλλων. Δημιουργούνε τρομοκρατικές ομάδες, προβοκάρουν με τις ενέργειες τους, και υστέρα ζητούν από το φίλο κράτος να ασπαστεί το αγώνα τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για αυτό.
Έτσι πλέον δεν χρειάζονται αντιπροσώπους, είναι οι ίδιοι οι υπερ-χωροφυλακές της κάθε χώρας. Διαβάστε με την ησυχία σας το τρομονομο και τις συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα και θα καταλάβετε.

Δεν θα αναφερθούμε στις δηλώσεις του Μητσοτάκη και της «οικογένειας» για την γνώση των επιδόσεων του πράκτορα Κρυσταλλη από το 1978 όπως ανέφερε και ο ίδιος στη βουλή, για την ανάγκη ψήφισης του τρομονομου αμέσως μετά την δολοφονία του Βρετανού διπλωμάτη, για την ουσιαστική ταύτιση των θέσεων του με τις επιδιώξεις της Αμερικής στο θέμα των Σκοπίων, μπορείτε για το θέμα αυτό να διαβάσετε παλιότερο άρθρο μας, και τόσα αλλά που μπορεί να χρειαστούν πολλές σελίδες να τα περιγράψουμε.

Επικεντρωνόμαστε στην ουσία για να μην χανόμαστε, και η ουσία είναι ότι μόνο τον τίτλο τους άλλαξαν τα κόμματα στην πορεία των αιώνων , το ιδεολογικό περιεχόμενο παράμεινε το ίδιο από την εποχή των αγγλόφιλων γαλλόφιλων και λοιπών κομμάτων έμεινε το ίδιο, και ήταν η εκπροσώπηση των ξένων συμφερόντων. Και σαν γνήσιους εκφραστές αυτών είχαν και έχουν πολιτικούς που συνδέουν την ζωή τους με την προώθηση των συμφερόντων τους.

Παρακολουθήστε λοιπόν τις δηλώσεις του Μητσοτάκη σε κρίσιμες στιγμές για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων, και για την «τρομοκρατία» αλλά και για τα «εθνικά» θέματα και να είστε σίγουροι ότι θα έχετε τις επίσημες θέσεις της αμερικανικής διπλωματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: