Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Γιατί το έργο είναι ξαναπαιγμένο...Στο ίδιο έργο θεατές

Τρομοκρατικές οργανώσεις που διατηρούνται εν υπνώσει και εμφανίζονται μέσα από πολυβολεία εντός Πανεπιστημιακών ασύλων, την στιγμή που το φοιτητικό κίνημα και οι μαθητές σχεδιάζουν νέες κινητοποιήσεις.
Έμμεση πλην όμως σαφής διασύνδεση της κάθε λαϊκής αντίδρασης με την τρομοκρατία, και γι΄ αυτό το λόγο και περιθωριοποίησης της.

Περίεργες ενέργειες της αστυνομίας με αποκλεισμό της περιοχής των Εξαρχείων και μαζικές προσαγωγές «υπόπτων» από τις γύρω καφετερίες, μετά το δεύτερο χτύπημα του «αόρατου εχθρού».
Έρευνες σε σπίτια της περιοχής των Εξαρχείων συνδέοντας άμεσα πλέον το «τρομοκρατικο» χτύπημα με τα άτομα της περιοχής και του χώρου αυτού.

Κάθε διαδηλωτής πλέον αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, για την ασφάλεια του κράτους, αφού ταυτίζεται με την τρομοκρατική δραστηριότητα, κάθε συλλογική διαμαρτυρία ενάντια σε αυτά που η εξουσία επιβάλει.

Δείτε τώρα μια άλλη ιστορία «Τρομοκρατίας» που ξετυλίχτηκε το 1985 με την «σύλληψη» του κρατικού πράκτορα Κρυστάλλη.

"Η προσέγγισίς μου με τις Αρχές Ασφαλείας έγινε την περίοδο 1976-77 διά μέσου του οικογενειακού φίλου Αστυνόμου τότε υπηρετούντος στην Υπηρεσία Πληροφοριών της Γενικής Ασφάλειας Πειραιώς Αλεξάνδρου Σβούκα. Ουσιαστικό υπόβαθρο για τη στάση μου απέναντι στην προσέγγιση του κ. Σβούκα, απετέλεσε η σύλληψις μου σε ηλικία 18 ετών από την Γενική Ασφάλεια Πειραιά στις 20 Απριλίου 1973, τα ψυχικά και σωματικά βασανιστήρια που υπέστην τότε και τα οποία μου άφησαν έντονα αισθήματα φοβίας απέναντι στην Αστυνομία", καταθέτει ο ίδιος ο Κρυστάλλης στον ανακριτή Ροίδη στις 24.9.85


«...Ο ίδιος ο διευθυντής του Τμήματος Ασφαλείας της ΚΥΠ, αντισυνταγματάρχης Ι. Αλεξάκης δεν αρνείται τη σημαντική προσφορά του Κρυστάλλη στους ταχυδακτυλουργικούς σχεδιασμούς του: "Κατ' εντολήν της ιεραρχίας της ΚΥΠ και με τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων αρχών της Δημόσιας Τάξης, ενεκρίθη, να γίνει πληροφοριοδότης της υπηρεσίας".


"Απεδείχθη ότι εγνώριζε εκ των προτέρων τη ρίψη των βομβών, πλην όμως δεν κατονόμασε την πηγή των πληροφοριών του ή τους βομβιστές, εδραιώθηκε πλέον η παποίθηση στις αρχές Ασφαλείας, ότι είναι ύποπτος ανάμειξης και συνελήφθηκε από την ασφάλεια", εξήγησε ο Αλεξάκης στην ανάκριση για να δικαιολογηθεί το "κάψιμο" του πολυπράκτορα. »


«...Ακόμα και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε στη βουλή τις επόμενες μέρες, ότι σε συσκέψεις των κυρίων Καλαμάκη, Μπάλκου και Δαβάκη, κατά την περίοδο 1978-80 και λίγο πρίν την "αλλαγή" του 1981, είχαν συζητηθεί επανειλημμένως οι επιδόσεις του Κρυστάλλη...»

Ο Κρυσταλλης εκτός από κρατικός τρόμο – πράκτορας ήταν και δημοσιογράφος στην ΕΡΤ όπου και τοποθέτησε βόμβα. Θυμάστε την σχέση του με έναν άλλον δημοσιογράφο που ήταν στενότατος φίλος του ;
Αντιγράφουμε απο την Εφημερίδα Ριζοσπάστης :

«...Στη «σεξουαλική οικονομία» κατέφυγε και πάλι ο Γιώργος Βότσης της «Ελευθεροτυπίας», με συνέντευξή του στο «Εψιλον», προκειμένου να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Πώς δηλαδή για χρόνια ήταν κολλητάρι του ο Ντάνος Κρυστάλλης, ο ΚΥΠατζής για τον οποίο εκ των υστέρων ο ίδιος ο Βότσης λέει «έκανε δουλιά στα Εξάρχεια ο Κρυστάλλης γιατί και ο ίδιος έβαζε βόμβες, πλάσαρε ναρκωτικά, όπλα, χρηματοδοτούσε διάφορες ενέργειες».

Ως εξήγηση για τη σχέση του με τον Κρυστάλλη ο Βότσης επαναλαμβάνει την αυτοχαρακτηριστική φράση που είχε χρησιμοποιήσει και όταν αποκαλύφθηκε ο ρόλος του Κρυστάλλη, δηλαδή το περίφημο «είμαι μαλάκας»...»

Τα αφεντικά της «τρομοκρατίας» στην Ελλάδα έχουν πολλές φορές στο παρελθόν «φωτογραφηθεί» και σχολιαστεί και από τα πιο επίσημα χείλη. Όπως του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης Σ. Παπαθεμελη όταν είχε ερωτηθεί για το λόγο της παρουσίας των δυο πρακτόρων της CIA το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου του 1993 στην οδό Μηθύνης, και είχε απάντηση "Ότι γύρευε η αλεπού στο παζάρι".
Δηλώσεις επίσης είχε κάνει το 1997 και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Σκουλαρίκης όπου κατήγγειλε "ότι επί υπουργίας του πράκτορες της ΚΥΠ είχαν τοποθετήσει 4 βόμβες!!! στην Αθήνα."

Αντιγραφούμε από σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 07/03/2001

« Προκηρύξεις, βόμβες και τρομοκράτες «μαϊμού» από την ΕΥΠ

..Στρατολογήσεις

*Το 1985 η ΚΥΠ του Αλεξάκη αποδείχτηκε ότι τοποθετούσε βόμβες έχοντας στρατολογήσει πράκτορες όπως ο Ντάνος Κρυστάλλης, για να διεισδύσει στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

*Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Σκουλαρίκης έχει κουραστεί εδώ και πολλά χρόνια να καταγγέλλει τη δράση των μυστικών υπηρεσιών και τα προβλήματα που δημιουργούσαν στην Αστυνομία. Το 1997, μάλιστα, κατήγγειλε στην «Ε» ότι επί υπουργίας του πράκτορες της ΚΥΠ, όπως αποκάλυψε η Αστυνομία, είχαν τοποθετήσει 4 βόμβες στην Αθήνα.»


Η αστυνομία και οι μηχανισμοί της διαθέτουν τώρα και αξιοποιούν την τεχνογνωσία που απέκτησαν από τους υπερατλαντικούς εργοδότες τους.
Κάποτε η ΚΥΠ πληρωνόταν κατευθείαν από την αμερικανική Πρεσβεία, ο Παπανδρέου πριν από αρκετές δεκαετίες ως υπουργός Προεδρίας, αν θυμάμαι καλά, ζήτησε να δίνονται τα χρήματα στο Ελληνικό κράτος και αυτό με την σειρά του να πληρώνει του Έλληνες «πράκτορες» της υπηρεσίας .

Αυτή τη στιγμή έχει μπει σε εφαρμογή η "οδηγία" για συλλήψεις υπόπτων και προσαγωγές σε δίκη. Εξάλλου οι εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ και των «δημοσιογράφικων» καμερών έχουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με χιλιάδες "τρομοκράτες" διαδηλωτές.

Η ιστορία είναι πλούσια και η παρακρατική δράση σηματοδοτεί εξελίξεις, θυμηθείτε την προβοκάτσια στον Έβρο όταν ο Παπαδόπουλος έριχνε ζάχαρη στα ντεπόζιτα των τανκς και κατηγορούσε ως «πράκτορες» και επικίνδυνους για την ασφάλεια του κράτους αριστερούς φαντάρους.

"...Κάθε ομοιότητα με το σήμερα είναι πραγματική..."

Κυρίαρχε Λαέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: