Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Το ίδιο έργο σ΄επανάληψη…

Η συνταγή είναι απλή και αποδίδει, γιατί λοιπόν να την αλλάξουν.

Το έργο το έχουμε δει να παίζεται άπειρες φορές, όταν θέλουν να περάσουν «νέα» μέτρα σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό. Χρήσιμοι σύμμαχοι τους σ΄ αυτές τις προσπάθειες τα ΜΜΕ ντόπια και ξένα, οι «κερδοσκόποι», η χώρα που καταρρέει, οι στιγμές «αλήθειας» πολιτικών του συστήματος, οι συνεντεύξεις «έξω από τα δόντια».

Το καθεστώς που διοικεί τη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια, και αποτελειται απ΄ολο το φασμα και τους παραγοντες του πολιτικου συστήματος, έχει στο χέρι του όλα τα «μοντέρνα» όπλα για να επιβάλει αυτά που θέλει. Το ζήτημα είναι τι κάνουν οι πολίτες.

Γι΄αυτό όπως είπαμε και πάλι, αυτή δεν είναι η στιγμή που θα χρεοκοπήσουμε. Είναι όμως η στιγμή που ο πανικός πρέπει να μεγιστοποιηθεί για να «σωθούμε» με τα μέτρα που θα ανακοινώσουν.

Αν πάλι όλα αυτά δεν είναι ικανά να «συνετίσουν» το λαό ότι πρέπει να τα δεχτεί για το καλό του τότε έχουν και αλλά όπλα, ανασχηματισμός και εκλογές.

Δεν μπορεί, ο λαός πάντα συνετίζεται προ του κινδύνου, ακόμα και αν αυτός ο κίνδυνος είναι η αποτύπωση της βούλησης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: