Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Κορώνα χάνεις γράμματα κερδίζω… Για να σωθεί το «σύστημα»

Τελικά οι Τράπεζες τα παίρνουν όλα…
Το ψέμα είναι ένας τρόπος για να κρύψουμε την αλήθεια. Ο μύθος της ελεύθερης αγοράς κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος . Δεν υπάρχει καμία ελεύθερη αγορά, ποτέ δεν υπήρχε,  αυτό που υπάρχει είναι ένα σύστημα που μονά- ζυγά ανήκουν σ΄αυτους που ελέγχουν το σύστημα .
Όλα ανήκουν σ΄αυτους που ελέγχουν και καθορίζουν τις τύχες των πολλών και για να τους χειραγωγήσουν εφευρίσκουν ωραία παιχνιδάκια και οικονομικές θεωρίες.
Διαχέουν έτσι δόγματα και αρχές , ελεύθερες αγορές και οικονομίες της αγοράς,  αναπαράγοντας μέσα στις κοινωνίες οικονομικά πρότυπα  χωρίς ποτέ αυτοί να χάνουν την κυρίαρχη εξουσία τους .
Όταν τα πράγματα εμφανίζονται ρόδινα και η οικονομία αναπτύσσεται τότε το δόγμα της ελεύθερης αγοράς , του καπιταλιστικού συστήματος, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και άλλων τέτοιων βαρύγδουπων φιλοσοφιών έρχεται για να αποπροσανατολίσει κάθε ουσιαστική κριτική σκέψη.
Όταν τα πράγματα πάνε άσχημα και η οικονομία παραπαίει τότε η ελεύθερη αγορά βάζει το χέρι της στις τσέπες των πολιτών για να σώσει τους επικυρίαρχους του συστήματος.
Άρα ποτέ δεν υπήρχε σ΄αυτό το σύστημα ελεύθερη αγορά, η χρεωκοπία αναγνωρίζεται μόνο στον απλό ιδιώτη και ποτέ σ΄αυτους που αποτελούν το σύστημα.
Αυτοί λειτουργούν πάνω από αυτό, οι ελεύθερες αγορές είναι το παραμύθιασμα για τον ταλαίπωρο που φαντάζεται τον εαυτό του ως επιχειρηματία που θέλει να ζήσει το αμερικανικό όνειρο, μόνο που για να το δει πραγματικά μόνο μια περίπτωση υπάρχει… να κοιμάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: