Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Όταν «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται»…

Οι ελεύθεροι πολίτες ζητούν να έχουν εκείνοι το δικαίωμα να διαφεντεύουν τη ζωή και το μέλλον τους. Οι σκλάβοι και οι δούλοι που από μόνοι τους υποτάχτηκαν, για μια μονιμότητα στο δημόσιο ή για οποιεσδήποτε άλλες παροχές, το μόνο που επιζητούν είναι η βολή και η ησυχία τους στο στενό χώρο της «δίκης τους» αυλής.

«Αγωνιστές» λοιπόν εσχάτως οι κάτοικοι της Κερατέας για να μην πάει η χωματερή στην πόλη τους και χάσουν την αξία τα σπίτια τους,  ενώ για όλα τα αλλά που συμβαίνουν γύρω τους όχι μόνο αποδέχονται αλλά και χρησιμοποιούν το διεφθαρμένο σύστημα που τους επιτρέπει να παρανομήσουν για το δικό τους συμφέρον .
Έτσι αυτοί οι ίδιοι «ευαισθητοποιημένοι και αγωνιστές κάτοικοι » σφυρίζουν αδιάφορα όταν κάποιοι άλλοι  πατάνε και  συνθλίβουν τη χώρα της οποίας είναι πολίτες, ενώ όταν πρόκειται να κατασκευαστεί μια χωματερή λίγο πιο κάτω από την αυλή τους τότε εξεγείρονται εναντία στην «Τυραννία».
Στην "τυραννία" που οι ίδιοι εγκατέστησαν, νομιμοποίησαν και εξέθρεψαν τόσα και τόσα χρόνια για το «δικό τους» συμφέρον.  Μόνο που όταν ο τύραννος έχει την απόλυτη εξουσία, επειδή ο σκλάβος του την παραχώρησε δια ανταλλάγματος,  τότε δεν καταλαβαίνει από μικροκομματικά συμφέροντα και εξυπηρετεί τα «μεγάλα παιδιά» του συστήματος.
Οι ίδιοι αυτοί οι κάτοικοι της Κερατέας που θα ήταν τώρα αν δεν είχε τεθεί το ζήτημα της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή τους ;
Να είστε σίγουροι πως θα ήταν, όπως και θα είναι στο μέλλον, εκεί που τα συμφέροντα τους τα προσωπικά τους υπαγορεύουν να είναι, αδιαφορώντας για οτιδήποτε συλλογικό εκτός των  ατομικών διεκδικήσεων τους.
Μόνο που τα στενά προσωπικά συμφέροντα, έστω και όταν αθροίζονται,  δεν θεμελιώνουν κράτος δικαίου, μόνο οι ελεύθεροι πολίτες ζητούν δικαιοσύνη και χτίζουν με αγώνες μια κοινωνία που σέβεται τον άνθρωπο.
Καληνύχτα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: