Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Πανικός …για να φαντάζει η εκτέλεση σωτηρία.

Τα όπλα, βλέπε χρηματοπιστωτικά εργαλεία, είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων, αρκεί να πατήσουν το «κουμπί». Τα αποτελέσματα είναι προδιαγεγραμμένα, σαν το ντόμινο από σπιρτόκουτα στην σειρά που το ένα ρίχνει το άλλο , αν βέβαια τα βάλει κάποιος στη σωστή σειρά.
Έτσι όταν θέλουν πανικό αρκεί και μόνο μια κίνηση, και το αποτέλεσμα είναι στο «πιάτο». Ο πανικός με την σειρά του αδρανοποιεί και παραλύει κάθε αντίδραση, σε σημείο που οι πολίτες παρακαλάνε για πιο γρήγορη «προσαρμογή».
Θέλουν να δημιουργήσουν εικόνα καταστροφής και το πετυχαίνουν με πολύ απλό τρόπο , συνεργάτες τους οι μόνιμοι συνήθεις «ύποπτοι», τα ΜΜΕ και τα Spreads μαζι με τα CDS.
Το μόνο που έπρεπε να προγραμματίσουν ηταν η χρονική στιγμή που θα έδινε το μέγιστο του αποτελέσματος. Και αυτή είναι η στιγμή της λήξης των ασφάλιστρων κινδύνου των ελληνικών ομολόγων.
Ένας λόγος που τα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων απογειώνονται και μαζί τους και  τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων είναι ότι τα CDSτων ομολόγων λήγουν.
Επομένως οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων ωθούνται στην ανανέωση τους κάτω από τις κραυγές πανικού των διεθνών ΜΜΕ .
Αυτό βέβαια το γεγονός, της ανανέωσης των CDS, οδηγεί   αυτόματα τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων στα ύψη. Το γιατί είναι απλό , ο αντισυμβαλλόμενος είναι τράπεζα που έχει στην κατοχή της ελληνικά ομολόγα, μόλις εκδώσει ένα ασφάλιστρο κινδύνου επι των ελληνικών ομολόγων ως αντιστάθμιση κινδύνου ΠΡΕΠΕΙ να βγει στην αγορά και να πουλήσει ελληνικά ομολόγα.
Το ίδιο γίνεται και στην περίπτωση που οι τράπεζες  εκδότες των CDS δεν έχουν ελληνικά ομόλογα στην κατοχή τους, μόλις εκδώσουν ένα ασφάλιστρο κινδύνου , άμεσα βγαίνουν στην αγορά να σορταρουν ελληνικά ομόλογα.

Είναι ένα γαϊτανάκι που πάει γύρω γύρω και εκτοξεύει τις τιμές των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων αλλά και των ασφαλιστων κινδύνου. Η ίδια κυβέρνηση που συνεργάστηκε στενά με τους «κερδοσκόπους» για να οδηγήσει τη χώρα στο μνημόνιο , συνεργάζεται τώρα με τους ίδιους «παράγοντες» της αγοράς, για  να παράγουν και πάλι το φόβο και το αδιέξοδο. Για να μπορούν  να μας «οδηγήσουν» τρεμάμενους στις έτοιμες λύσεις που έχουν από καιρό επιλέξει.
Έτσι με σύμμαχο τον τρόμο και την αβεβαιότητα μπορούν να στοχεύουν στην εκπλήρωση όλων των σχεδίων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: