Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Λιοντάρια και ύαινες …

Το σκωτσέζικο ντους με τις συνεχείς εναλλαγές κρύου και ζεστού, αναδιάρθρωσης και χρεοκοπίας ή νέων μέτρων και σωτηρίας, είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Η συναισθηματική συνεχής φόρτιση και αβεβαιότητα αδρανοποιεί και παραλύει τις μάζες, που στο τέλος υποτάσσονται και παρακαλούν για όλο και πιο γρήγορα «νεα μέτρα» και για «λύσεις».
Οι εντολείς είναι σαφείς και το σκηνικό εναλλάσσεται από την μια στιγμή στην άλλη, γι΄αυτό έχουν επιστρατευτεί οι «ειδικοί» ψυχολογικοί αναλυτές του ΔΝΤ που κινούν τα νήματα της προπαγάνδας και των ψυχολογικών διακυμάνσεων.
Από το απόλυτο σκοτάδι, με πληθώρα δηλώσεων ξένων «παραγόντων» που αναγγέλλουν σεισμούς και καταποντισμούς , στην ελπίδα σωτηρίας και στην προσήλωση στο μνημόνιο για έξοδο από την «κρίση».
Έτσι παίζεται ο ψυχολογικός πόλεμος που σκοπό έχει ένα και μόνο πράγμα, την αδρανοποίηση των πολιτών.
Το διακύβευμα είναι ο πλούτος και η υποδούλωση της χώρας, που έχει πλέον προδιαγραφεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Και όμως θα μπορούσαν να γίνουν πολλά, θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να έκανε , αν ήθελε, πολλά, οι λύσεις και οι επιλογές είναι ατελείωτες.
 Όμως το πολιτικό σύστημα  που θα μπορούσε να δώσει τη λύση είναι το ίδιο αυτό που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερα δεινά και μεγαλύτερη υποδούλωση και ξεπούλημα.
Από τη μια οι λύσεις και οι επιλογές και από την άλλη η υποτέλεια του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου, το οποίο είναι υποχείριο των ντόπιων και ξένων συμφερόντων.
Η κυβέρνηση αυτή όπως και όλες οι προηγούμενες δεν ενεργούν με γνώμονα το καλό της χώρας και των πολιτών της, μέτρο όλων των ενεργειών τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων που αντιπροσωπεύουν.
Θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση, αφού όπως αναφέρεται υπάρχει χρυσός 147,5 τόνων,  αύριο το πρωί απευθυνόμενοι στους Έλληνες πολίτες που διατηρούν καταθέσειςς εντός της χώρας ύψους 210 δις ευρω και έκτος Ελλάδας περι των 50 δις ευρω περίπου, να εκδώσει ένα ομόλογο του ελληνικού δημοσίου ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΟ σε χρυσό και να αντλήσει περί τα 30 δις ευρω με ένα επιτόκιο 2,5%,  μιας και υπάρχει η  άμεση εμπράγματη εξασφάλιση του ελληνικου χρυσού.
Βέβαια μας λένε ότι διαθέτουν το χρυσό αυτό αλλά είναι έτσι;;; Υπάρχει όντος αυτός ο χρυσός ή είναι λογιστικές καταχωρίσεις μόνο;;;
Αυτά πρέπει να ελέγχει η βουλή και οι βουλευτές που αντιπροσωπεύουν  τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών, αλλά βέβαια αυτά είναι παραμύθια για μεγάλα παιδιά.
 Θα μπορούσε επίσης η ελληνική κυβέρνηση μιας και μας μιλάει για πώληση ελληνικής γης , να συνάψει μια σύμβασης με το ρωσικό κράτος παραχωρώντας την δυνατότητα δημιουργίας βάσης του ρωσικού στόλου για 30 χρόνια έναντι πετρελαίου η ακόμη και έναντι σκληρού νομίσματος.
Αυτό βεβαία θα έβαζε την ελληνική κυβέρνηση απέναντι στα συμφέροντα που πιστά υπηρετεί , δεν θα ειχε λόγο ύπαρξης για τα συμφέροντα αυτά και η τύχη της θα ήταν προδιαγεγραμμένη εντός 60 λεπτών της ώρας.
 Θα μπορούσε επίσης να έβαζε μαχαίρι στο λαθρεμπόριο πετρελαίου εντός Ελλάδας,  φορολογώντας το πετρέλαιο κατά την εισαγωγή του στην χώρα, όπως κάνουν όλες οι χώρες, και όχι μετά την διύλιση του. Αλλά και πάλι τα ντόπια συμφέροντα που υπηρετεί δεν θα την άφηναν να μακροημερεύσει.
Έτσι λοιπόν εύκολα καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι η «κυβέρνηση» που αποφασίζει , αυτή είναι η ορατή αρχή, η αόρατος αρχή όμως είναι αυτή που κυβερνά,  κάνει αυτό που θέλει υπαγορεύοντας στην κάθε κυβέρνηση νόμους και διατάγματα , πολιτικές  και αποφάσεις. Ανδρείκελα είναι οι πολιτικοί , άτολμα και άβουλα όντα,  αλλά πάντα πιστά στο αφέντη τους, που σίγουρα δεν είναι ο λαός.
 Γι΄αυτό μην έχετε καμία αμφιβολία για το τι πραγματικά θα γίνει , μιας και οι πολίτες της χώρας είναι συνεργοί και συμμέτοχοι κατά μεγάλο ποσοστό στην διάλυση της χώρας, έχουν εκχωρήσει προ πολλού έναντι πινακίου διορισμού τα δικαιώματα τους τους επι της χώρας. .
Οι πολίτες αυτοί που ακολουθούν παρατρεχάμενοι το πολιτικό κατεστημένο  για να αρπάξουν κανένα κόκκαλο αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο, δεν έχουν ούτε λόγο, αλλά ούτε βούληση, μοναδική τους ασχολία και έννοια να κουνάνε κάθε 4 χρόνια σημαίες στις προεκλογικές συγκεντρώσεις και να παζαρεύουν την "υποταγή" τους αυτή.
Για να υπάρξει δημοκρατία χρειάζεται και ένας λαός που να μπορεί να κρίνει, να ελέγχει,  και να αποφασίζει με γνώμονα και κριτήριο το κοινό καλό. Αν κριτήριο στην απόφαση μου είναι το στενό ατομικό μου συμφέρον , οι κοιλιά μου, τότε έχουμε ζούγκλα που τα λιοντάρια κυνηγούν και σκοτώνουν τις γαζέλες και τα απομεινάρια τους τα γλείφουν οι ύαινες…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο κόσμος έχει μπερδευτεί τόσο πολύ με όλον αυτόν τον ψυχολογικό πόλεμο μη μπορώντας να ξεχωρίσει το σωστό σπό το λάθος, το καλό από το κακό.
Γ...ω το ΔΝΤ σας!!!!!!!!!!!