Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟ SHORT SELLING ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ;;;


Πόσο κάτω θέλουν ακόμα τις μετοχές των ελληνικών επιχειρήσεων , κυρίως αυτών που θα ιδιωτικοποιηθούν, για να έρθουν τα κοράκια «επενδυτές» ;;;
Εσείς γιατί νομίζετε ότι η επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν απαγορεύει το short selling τις ανοικτές δηλαδή πωλήσεις επι των ελληνικών μετοχών;;;
Μην ξεχνάτε ότι στην περίοδο της μεγάλη κρίσης του 2008 και του 2009 όλα σχεδόν τα χρηματιστήρια , συμπεριλαμβανόμενου και του δικού μας, είχαν απαγορεύσει το short selling.
Το επέτρεψε όμως από το περασμένο Αύγουστο η επιτροπή κεφαλαιαγοράς παρά την κρισιμότητα της κατάστασης στην ελληνική οικονομία και από τότε βυθίζεται η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά .
Σημειωτέον ότι θα είναι η ίδια αυτή χρηματιστηριακή αγορά, που τώρα βυθίζεται, που θα «σηκώσει» το βάρος των ιδιωτικοποιήσεων, με άλλα λόγια δια μέσου του χρηματιστηρίου  θα γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις σε τιμές χάρισμα στους «επενδυτές» - μαυραγορίτες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι άραγε από υπερβολική απληστία ή από ανασφάλεια; Ασκούνται πάντως τεράστιες δυνάμεις πάνω στην κοινωνία και βάση της αρχής διατήρησης της ενέργειας, ανάλογη θα είναι και η αντίδραση. Αργά ή γρήγορα οι ΔΕΚΟ θα ξανά-κρατικοποιηθούν. Αν οι επενδυτές το αντιλαμβάνονται παίζουν τα κέρδη τους κορόνα-γράμματα. Αν δεν το αντιλαμβάνονται τοτε βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ενδιαφέρον πείραμα βιολογίας.
Σ.