Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Τι συμβαίνει πραγματικά…

Η ελληνική κρίση και το σύνδρομο της κίνας.

Τις τελευταίες ημέρες, αποφασίστηκε η έκβαση μίας γεωστρατηγικής μάχης εξουσίας, οι πραγματικοί παίκτες και τα παρασκήνια δεν έγιναν γνωστά στο κοινό και ίσως ποτέ δεν θα αποκαλυφτούν.
Μόνο οι συνέπειες της «μάχης» αυτής θα αρχίσουν να γίνονται αντιληπτές από τους πολίτες στην καθημερινότητα τους , χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν τίποτα από μεριά τους για την όποια αναστροφή των αποτελεσμάτων.
Οι πολίτες άλλωστε δεν έχουν κανένα «λόγο» γι΄ αυτά που γίνονται στην χώρα, όπως ποτέ πριν στο παρελθόν δεν είχαν.
Ας δούμε πως εξελίσσονται τα γεγονότα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS .

Από το 2001, και για όλη την δεκαετία, οι τράπεζες Goldman Sachs και JPMorgan βοήθησαν όχι μόνο την διεφθαρμένη ελληνική πολιτική ελίτ στην απάτη κατα των πολιτών της και στο μαγείρεμα των προϋπολογισμών τους, αλλά το ιδιο έκαναν και στην Ισπανία, την Ιταλία και πιθανότατα και αλλού, " σε "δεκάδες συναλλαγές ανά της ηπείρου" της Ευρώπη, όπως αναφέρεται διακριτικά από την New York Times (1) σε ένα άρθρο.

Ήταν πάντα η ίδια θανάσιμη αγκαλιά, επινοημένες υπεραξίες στα παράγωγα ( βλέπε swaps), με αντάλλαγμα την πολυετή παραχώρηση «αδειών» για την εκμετάλλευση ή υποθήκευση μελλοντικών «εισπράξεων» κρατικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών, τα τέλη αεροδρομίου, λαχεία, κ.λπ., κ.λπ.

Η καθαρή αμοιβή της Goldman Sachs για τη συμφωνία του 2001 με το ελληνικό κράτος ανήλθε σε 300 εκατομμύρια δολάρια!!!

Τον Οκτώβριο του 2009, μετά από διάλειμμα πέντε ετών ήρθε πάλι το "σοσιαλιστικό" "ΠΑΣΟΚ" στην εξουσία και αντιμετώπισε και πάλι μια συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση.

Τα θεμέλια αυτής της αποτυχίας είχαν θέσει οι ίδιοι το 2001, όταν οι ίδιοι προσκάλεσαν (κατά την διάρκεια της θητείας τους (1999-2004)) τα παγκόσμια οικονομικά βαμπίρ που κτυπούσαν την πόρτα να μπουν μέσα , όπως το έπραξαν και κάποια άλλα υποκριτικά και διαφθαρμένα «σοσιαλιστικά» και «σοσιαλιστικοδημοκρατικά» κόμματα σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη Γερμανία.

Ο ΠΑΣΟΚ-Πρωθυπουργος Γ. Παπανδρέου προειδοποίησε το νεοεκλεγέν κοινοβούλιο για την "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" των Δημόσιων Οικονομικών . Το τι ακριβώς εννοούσε ο πρόεδρος της «δεύτερης Σοσιαλιστικής Διεθνούς» με αυτή την προειδοποίηση θα πρέπει να το δούμε από κοντά, από πολύ πιο κοντά. Γιατί αυτή η δήλωση ήταν η απαρχή, μαζί με την «νέα απογραφή» για το ότι θα επακολούθησε.

Τι έκανε όμως η «νέα» κυβέρνηση του πασοκ για να βελτιωθεί η στηριζόμενη στο «Ψευδό-απατεωνίστικο-νομισματικό σύστημα» οικονομική κατάσταση;;;

φυσικά τίποτα, αντιθέτως η «σοσιαλιστκή» κυβέρνηση θυμήθηκε παλιούς φίλους.

Τον Νοέμβριο του 2009 επισκέφτηκε μια αντιπροσωπεία της Goldman Sachs υπό την προσωπική καθοδήγηση του προέδρου της, Gary Cohn, την Αθήνα.

Έγινε μια "πολύ μοντέρνα" πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση, για την λήψη νέων δανείων μέσου ενός "χρηματοπιστωτικόυ εργαλείου" το οποίο δεν αποσαφηνίστηκε στο άρθρο της NYT (1), για να αποπληρωθούν παλιά χρέη, και για την ενσωμάτωση των δαπανών του συστήματος υγείας στο καινούργιο «deal».

Αυτό που κάπως έτυχε να ξεχάσει να αναφέρει η “New York Times” στις 13 Φεβρουαρίου, μπορούσαμε να το διαβάσουμε στην αγγλική έκδοση της “Financial Times” στης 26 Ιανουαρίου στο άρθρο Help mooted months ago , αυτή η δημοσίευση θα είχε παρεμπιπτόντως εκτεταμένες συνέπιες.

Τον Νοέμβριο του 2009 η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευότανε με υψηλόβαθμα στελέχη της Goldman Sachs και εργάζονταν εντατικά για να φέρουν σε πέρας τεράστια συμφωνία – ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. Μεσολαβητής της συμφωνίας η Goldman Sachs
.
ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Μετά την εκλογή της «σοσιαλιστικής» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναπτύχτηκε μια σύμπραξη συμφερόντων της καπιταλιστικής τράπεζας Goldman Sachs με την τρομερά "κομμουνιστική" Κίνα.
Τα κεφάλαια της κίνας ενισχύονται στύβοντας με μισθούς πείνας 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, υποτιμώντας το νόμισμα της και πουλώντας τα προϊόντα της στις παράλογα υπερτιμημένες ζώνες του «δολαρίου» και του «ευρώ».

Οι «τραπεζίτες » της Goldman Sachs πρόσφεραν τις «υπηρεσίες» τους ως μεσάζοντες του κινεζικού καθεστώς κάνοντας ουσιαστικά έναν ωμό εκβιασμό στη κυβέρνηση του πασοκ την οποία και γνώριζαν πολύ καλά.
Για την επίλυση των ελληνικών οικονομικών προβλημάτων (που είχε οργανώσει και σκηνοθετήσει η ίδια η Goldman Sachs), η Ελλάδα θα έπρεπε να πουλήσει ένα «στρατηγικό μερίδιο" της «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας» στην κινεζική κυβέρνηση.

Η Εθνική Τράπεζα δεν είναι μια "κοινή" τράπεζα, η εκάστοτε κυβέρνηση ασκεί οικονομική πολιτική, καί οχι μονο, στον ευρύτερο χώρο της βαλκανικής έχοντας την ως εργαλείο για το σκοπό αυτό . Είναι η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα στην Ελλάδα και αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ελληνικού οικονομικού και τραπεζικού συστήματος .
Δραστηριοποιείται διεθνώς, κυρίως στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Έχει θυγατρικές σε περισσότερες από 18 χώρες, οι οποίες είναι στην Βουλγαρία, Κύπρο, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, τη Νότια Αφρική, Ελβετία, Ολλανδία, Τουρκία και την Αίγυπτο.

Η πώληση ενός στρατηγικού μεριδίου θα είχε για οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα, εκτός από τις καταστροφικές εσωπολιτικές συνέπειες, και συνέπειες για την «στρατηγική επιρροή» σε όλη την περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε μέσου της «μεσιτείας» από την Goldman Sachs-, να αντλήσει 20-25 δισεκατομμυρίων από το Πεκίνο. Αλλά προφανώς δεν ήταν διατεθειμένη να πουλήσει ένα «στρατηγικό μερίδιο» της Εθνικής Τράπεζας στην κινεζική κυβέρνηση.
Η «Ελληνική» κυβέρνηση αρνήθηκε.
Έτσι άρχισε το κυνήγι για ενός ολόκληρου κράτους . Η κοινή γνώμη ανά τον κόσμο χειραγωγήθηκε μέσω ψεμάτων από όλα τα μέρη που εμπλέκονται σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι...
(Μέρος 2 ακολουθεί )

Παραπομπές:
(1) http://www.nytimes.com/2010/02/14/business/global/14debt.html

(2) http://www.ft.com/cms/s/0/26dbb640-0aad-11df-b35f-00144feabdc0.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: