Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

«εθνική» συστρατευση για να τα «ακουμπήσουμε» αδιαμαρτύρητα .


Το συνολικό χρέος της Ελλάδας το 2009 ανέρχεται στο 112,5 %. και το εκτιμώμενο για το 2011 στο 125% του Α.Ε.Π της, ενώ άλλων χωρών όπως της Γερμανίας ανέρχεται στο 170 % , της Γαλλίας στο 230% , της Μεγάλης Βρετανίας στο 400% κλπ. τότε αντιλαμβανόμαστε ότι δεν δικαιολογείται αυτό που συμβαίνει σήμερα με την Ελλάδα.

Τα χρήματα που πρέπει να εξοικονομήσουμε με τους νέους φόρους που συνεχώς επιβάλλονται, για να ησυχάσουν οι «αγορές», δεν είναι για την αποπληρωμή των παλαιών χρεών μας , είναι για το ξεπληρωμα των μελλοντικών.
Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα άντλησης χρημάτων, το είδαμε αυτό όταν πριν από λίγες εβδομάδες της πρόσφεραν οι ίδιοι ξένοι και Έλληνες κερδοσκόποι 25 δις ευρώ με επιτόκιο 6,2 %.
Για να μην ξεχνάμε και τα 55 δις που πρέπει να δανειστεί η χώρα φέτος. Από τα οποία τα μισά περίπου θα τα δανειστεί σε λίγες μέρες… Εκεί να δείτε γλέντια. Θα βάζουν και μέσο ακόμα για να μας δανείσουν, τους «πτωχευμένους», φυσικά με το αζημίωτο, βλέπετε αυτοί που δημιούργησαν το κλίμα αυτό πρέπει να πληρωθούν.

Όταν ο ίδιος βγαίνεις και προαναγγέλλεις το θάνατο σου τι περιμένεις τα κοράκια να σε λυπηθούν;;; η δουλειά τους είναι να τρώνε σάρκες θνησιμαίων.

Είναι δυνατόν αυτοί που εκπροσωπούν οικονομικά συμφέροντα και επιβάλουν πολιτικές που κατοχυρώνουν τις επιδιώξεις των οικονομικών παραγόντων που αντιπροσωπεύουν να μπορέσουν ποτέ να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα αυτής της χώρας, όταν οι ίδιοι βρίσκονται στην θέση που βρίσκονται για να το δημιουργούν και να το διαιωνίζουν.

Αναζητούμε τις λύσεις από το ίδιο κατεστημένο και τους ίδιους ανθρώπους που εδώ και δεκαετίες δημιουργούν το πρόβλημα και το γιγαντώνουν.
Το έλλειμμα δημιουργήθηκε και συνεχίζει να δημιουργείται από το σάπιο πολιτικό σύστημα που συνδιαλέγεται και είναι διεφθαρμένο, από το σύστημα που αγοράζει 20 και 30 φορές πάνω τις δημόσιες προμήθειες, που πληρώνει 10 φορές επάνω τα δημόσια έργα, για να «βγάλουν όλοι», όλοι εκτός από το λαό που πληρώνει.

Στην Ελλάδα τα πολιτικά κόμματα είναι φορείς και αντιπρόσωποι οικονομικών συμφερόντων , όταν έρχονται στην εξουσία μοιράζουν δουλείες στα συμφέροντα αυτά και διασφαλίζουν την κυριαρχία τους.

Αποπροσανατολίζουν και δεν δίνουν καμιά εξήγηση για την δημιουργία του ελλείμματος αυτού, με απλά λόγια για το που πήγαν, και που πάνε τα χρήματα που με τόσο επιτακτικό τρόπο απαιτούν, φορολογώντας ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια: