Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Στημένα παιχνίδια στην σημερινή «έκτακτη»!!! δημοπρασία των ελληνικών ομολόγων

Στημένα παιχνίδια με την μη κάλυψη της «έκτακτης» δημοπρασίας των 20ετων ομολόγων δίνουν το πράσινο φως ακόμα και για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.
Τραγικά λάθη(;;;) από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης αφήνουν την χώρα εκτεθειμένη ακόμα και στο ενδεχόμενο τεχνιτής χρεοκοπίας.

Τραγικοί χειρισμοί δεν αφήνουν περιθώρια για την Ελλάδα. Αν δεν συμβαίνει κάτι «άλλο», τότε είναι εντελώς άχρηστοι…
Οδηγούν την Ελλάδα βορά στο στόμα των λύκων της διεθνούς κερδοσκοπίας, που πλέον δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, μιας και η κυβέρνηση όποτε χάνουν τους δίνει την δυνατότητα να βγάλουν τα χαμένα

Αντί να περάσουμε το μήνυμα ότι μην παίζετε με τα ελληνικά ομόλογα θα καείτε , τους δηλώνουμε ότι και να γίνει εσείς που «σορταρατε» δεν θα χάσετε τίποτα γιατί θα έρθει μια έκτακτη δημοπρασία ομολόγων να σας δώσει την δυνατότητα να μην δανείζεστε τους ελληνικούς τίτλους με υψηλα επιτόκια!!! Αυτό και αν δεν είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ . Οι εντος των τειχών «έλληνες» υπεύθυνοι είναι πιο επικίνδυνοι και επιζήμιοι για την χώρα από οποιοδήποτε ξένο κερδοσκόπο .

Ήταν εγκληματική η έκδοση 20ετους ομόλογου με τον τρόπο τον οποίο έγινε, αφού δεν κατόρθωσε να άντλήση το ποσό του 1 δις του πρόσμενε, και από την άλλη για πρώτη φορά άφησε έκθετη την μελλοντική αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους μας, αφού ΤΩΡΑ οι «κερδοσκόποι», δηλαδή τα δικά τους παιδιά, μπορούν έχοντας σαν εφαλτήριο την μη κάλυψη της δημοπρασίας να οδηγήσουν σε νέα υψηλα τα επιτόκια καθώς και τα ασφάλιστρα κινδύνου.
Είναι έγκλημα την στιγμή που έχεις να αναχρηματοδοτήσεις άμεσα , τον επόμενο μήνα, χρέος υψους 12 δις να βγαίνεις και να δίνεις σήμα ότι η χώρα δεν καλύπτει τις δημοπρασίες των ομολόγων της.

Το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι η εν λόγο δημοπρασία μας πρόεκυψε ξαφνικά , για «διόρθωση» των τεχνικών στρεβλώσεων!!! όπως πολύ αφηρημένα έλεγε ο ΟΔΔΗΧ.
Η πραγματικότητα είναι ότι έγινε για να καλύψουν τις sort θέσεις τους τα τραπεζικά ιδρύματα που τόσο καιρό πουλούσαν ελληνικά ομολογα χωρίς να τα κατέχουν οδηγοντας τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας σε δυσθεώρητα νούμερα.

Έφτασαν στο σημείο «οι κερδοσκόποι», που σήμερα ο ΟΔΔΗΧ έρχεται να τους εξυπηρετήσει, για να καλύψουν τις ανοικτές αυτές θέσεις τους να δανείζονται ελληνικούς τίτλους από αυτούς που τους κατέχουν πραγματικά με επιτόκιο 16 %!!!

Αυτούς λοιπόν ήρθε να διευκολύνει η έκτακτη δημοπρασία του ΟΔΔΗΧ αλλά όπως φαίνεται αυτοί μας την είχαν στημένη, δεν αγόρασαν και έδωσαν ένα μήνυμα, για πρώτη φορά, ότι δεν καλύπτονται οι ελληνικές δημοπρασίες ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: