Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Τελικά ποιος είναι ποιο επικίνδυνος και επιζήμιος για την Ελλάδα

Οι «κερδοσκόποι» ή ο ΟΔΔΗΧ και το υπουργείο οικονομικών ;;;
Η «περίεργη» και αποτυχημένη έκδοση του 20ετους ομόλογου έδωσε ξεκάθαρα το μήνυμα στις «αγορές» ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκεντρώσει ούτε 1 δις ευρω που ζητούσε από την δημοπρασία αυτή

Διπλό το όφελος των «κερδοσκόπων» αφού και γλύτωσαν το επιτόκιο των 16% για την κάλυψη των ανοικτών τους θέσεων στα 20ετη ομόλογα , αλλά και πέρασαν το μήνυμα ότι δεν καλύπτονται οι ελληνικές εκδόσεις ομολόγων, αφού δεν κάλυψαν το 1δις που ζητούσε ο ΟΔΔΗΧ!!!

Το ισχυρότερο όμως μήνυμα δεν ήταν αυτό. Το μήνυμα ήταν ότι η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας  λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε οι «κερδοσκόποι» να μην χάσουν ούτε ευρώ.
Το υπουργείο οικονομικών «διευκολύνει» τους «κερδοσκόπους» όταν δεν βρίσκουν ομόλογα, που έχουν πουλήσει χωρίς να τα κατέχουν, να δανειστούν χωρίς να χρειαστεί να τα χρυσοπληρώσουν

Η κυβέρνηση της χώρας μέσω ΟΔΔΗΧ τους διευκολύνει για να μην χάσουν χρήματα!!! γι΄αυτό εκδώσαμε το 20ετες ομόλογο, για να μην πληρώνουν το υψηλό επιτόκιο αυτοί που επιτίθενται στην Ελλάδα, για να καλύψουν τις θέσεις τους που οδήγησαν τα spread στα ύψη.

Όταν τους δίνεις την δυνατότητα να κλείσουν τις σορτ θέσεις τους στα ομόλογα που είναι λιγοστά στην αγορά και άρα το επιτόκιο είναι υψηλό, τότε δεν τους καις τα χέρια, τους τα προφυλάσσεις από το κάψιμο.
Οι ίδιες οι τράπεζες που σορταραν τα ελληνικά ομόλογα δανείζονταν τους 20ετης τίτλους με επιτόκιο 16% και ήρθε ο ΟΔΔΗΧ να τους απαλλάξει από το μαρτύριο .

Το σύνθημα λοιπόν είναι ότι και να γίνει οι κερδοσκόποι δεν χάνουν, γιατί όταν φτάσει η ώρα να χάσουν έρχεται ο ΟΔΔΗΧ και τους ξελασπώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: