Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Υπέρ πίστεως και πατρίδος…


Μας βομβαρδίζουν με τρόμο ότι καταρρέουμε για να μας φορτώσουν με δάνεια που μπορεί να μας ισοπεδώσουν.

Τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι για να ξεχρεώσουμε παλαιά μας χρέη, είναι για να αποπληρώνουμε τα νέα που θα πάρουμε όταν σε λίγο πουλήσουμε ελληνικά ομόλογα με τοκογλυφικά επιτόκια, γι΄ αυτό νοιάζονται όλοι για τις περικοπές και οι «αγορές» ανυπομονούν για «νέα μέτρα» και ολο και «νέα μέτρα»… Οι «αγορές» δηλαδή ο μπάρμπας μου ο κλέφτης .

Όλοι βγάζουν το κάτι τι τους απ΄ αυτή τη δουλεία.

Η κυβέρνηση κατοχυρώνει την θέση της στο πολιτικο σκηνικό της μπανανίας, έχοντας φουσκώσει το έλλειμμα της χώρας, όπως άλλωστε έκαναν και οι προκάτοχοι τους, του «αντίπαλου» κόμματος όταν ήταν «κυβέρνηση».

Τα μεγάλα φιλέτα όμως πηγαίνουν στα πραγματικά αφεντικά. Που ενώ «βυθιζόμαστε» όπως μας λένε, μας φορτώνουν με φρεγάτες, με υποβρύχια που γέρνουν, με ελικόπτερα, και με αεροπλάνα συνολικής δαπάνης πλέον των 4 δις ευρω.

Και όλα αυτά σε μια χρεοκοπημένη χώρα!!!

Τώρα αν προσθέσετε και τα υψηλά τοκογλυφικά επιτόκια θα καταλάβετε για τι ποσό μιλάμε.

Τι νομίζατε πως θα κρατιοντουσαν αυτές οι αυτοκρατορίες από τον ιδρώτα του προσώπου τους ;;;
Στα «παλαιά» τα χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας , πριν οι Ρωμαίοι εισβάλουν σε μια χώρα, τους έθεταν πρώτα ψύχρα το ζήτημα, τόσα κάθε χρόνο για να μην χυθεί αίμα, αν το αποδέχονταν η άλλη πλευρά τότε ο πόλεμος αναβαλλόταν επ΄ αόριστο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: