Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Αυτά που ζούμε …


Σε στιγμές «εθνικής ομοψυχίας», για το «κοινό» καλό, για το καλό της χώρας, όπως μας λένε τα ΜΜΕ, κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε τα αυτονόητα, και να λησμονήσουμε την πραγματικότητα που βιώνουμε στο όνομα της κρίσης που τώρα μας πλασάρουν.

Εμείς επιμένουμε να μένουμε έκτος «κλίματος», και να θεωρούμε αληθινό αυτό που νιώθουμε και αυτό που ζούμε.

Όταν όλα σωριάζονται τότε το μόνο που μένει όρθιο είναι η πραγματικότητα που βλέπουμε δια γυμνού οφθαλμού.

Μην επιτρέψετε κάνεις να σας την αμφισβήτηση στο όνομα οποιασδήποτε κρίσης.

Περπατήστε στους δρόμους αυτής της χώρας, περιδιαβείτε την από το ένα άκρο στο άλλο και θα καταλάβετε από αυτά που βλέπετε γύρω σας την αλήθεια.

Ένα ατελείωτο διαφθορείο.
Έτοιμοι όλοι με το χέρι προτεταμένο να «βρουν λύση» στο πρόβλημα σου, με το αζημίωτο.

Τι θέλεις να χτίσεις, να πουλήσεις, να εξαπατήσεις, να τα κονομήσεις στις πλάτες των άλλων χωρίς να έχεις καμιά συνέπεια, τα πάντα γίνονται στον τόπο αυτό.

Και νόμους κατασκευάζουμε, και πλάτες κάνουμε, και πόρτες ανοίγουμε.

Είναι δυνατόν αυτοί που εκπροσωπούν οικονομικά συμφέροντα και επιβάλουν πολιτικές που κατοχυρώνουν τις επιδιώξεις των οικονομικών παραγόντων που αντιπροσωπεύουν να μπορέσουν ποτέ να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα αυτής της χώρας, όταν οι ίδιοι βρίσκονται στην θέση που βρίσκονται για να το δημιουργούν και να το διαιωνίζουν.

Και στο βάθος ο λαός, σχηματίζει ουρά με χαρτάκια και μπιλετακια στα χέρια του που θα τον βάλουν σε μια "θέση", ένας λαός απαίδευτος χωρίς καμία άλλη επιδίωξη από το να πιάσει την «καλή» με την πρόσληψη στο δημόσιο, που μεταφράζεται σε αραλίκι, αργομισθία, «φακελάκι» αν βρεθεί στο κατάλληλο πόστο για να τα παίρνει.

Έτσι εξαγοράζει το πολίτικο κατεστημένο την αποδοχή και την διατήρηση του στην εξουσία, και έτσι ο «λαός» παίρνει την πρόσληψη του και την θεσούλα του στο κρατικό άρμα.

Ο «λαός» που χρόνια τώρα εξαγόραζε την «ευημερία» του με μια αργομισθία, και οι πολιτικοί που εξαγόραζαν στο όνομα των οικονομικών συμφερόντων που αντιπροσώπευαν το «λαό» αυτό.
Μην αναζητάτε τα αίτια της «κρίσης» σε οικονομικούς παράγοντες, είναι δευτερογενή.
Αναζητήστε τα αιτία σε αυτά που «νόμιμα» έκλεψαν οι διοικούντες της χώρας αυτής και μοίρασαν στα οικονομικά συμφέροντα που αντιπροσώπευαν, με τη πλήρη συγκατάθεση του δημόσιου-υπαλληλικου λάου της.

Ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος και συσσωρεύει τα λάθη και τα σφάλματα μας που στο τέλος πάντα πληρώνονται…

Καληνύχτα …

Δεν υπάρχουν σχόλια: