Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Η νέα τάξη πραγμάτων είναι η οικονομική δικτατορία…

Αναζητούμε τις λύσεις από το ίδιο κατεστημένο και τους ίδιους ανθρώπους που εδώ και δεκαετίες δημιουργούν το πρόβλημα και το γιγαντώνουν.

Το χρέος και έλλειμμα δημιουργήθηκαν και συνεχίζουν να αυξάνονται από το σάπιο πολιτικό σύστημα που συνδιαλέγεται και είναι διεφθαρμένο, από το σύστημα που αγοράζει 20 και 30 φορές πάνω τις δημόσιες προμήθειες, που πληρώνει 10 φορές επάνω τα δημόσια έργα, για να «βγάλουν όλοι», όλοι εκτός από το λαό που πληρώνει.

Στην Ελλάδα τα πολιτικά κόμματα είναι φορείς και αντιπρόσωποι οικονομικών συμφερόντων , όταν έρχονται στην εξουσία μοιράζουν δουλείες στα συμφέροντα αυτά και διασφαλίζουν την κυριαρχία τους.

Τα ντόπια συμφέροντα πάντα έπαιζαν το διαμεσολαβητή, τον «μεσίτη» των ξένων συμφερόντων και δούλευαν για λογαριασμό τους.
Η πολιτική ηγεσία του τόπου βαθειά διεφθαρμένη λειτουργούσε με μόνο γνώμονα, σχεδόν αποκλειστικό, του μοιράσματος της «πίττας» μεταξύ των ξένων συμφερόντων και των ιθαγενών εκπροσώπων τους.
Ο ίδιος δε πολίτικος κόσμος αποτελούσε την αντανάκλαση της κυριαρχίας των ξένων οικονομικών δυνάμεων, με μια ιεραρχία ανάλογη του ποιον «αντιπροσώπευε» ο καθένας στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Έτσι οι έκτος των συνόρων διέταζαν και οι εντος επέβαλλαν, δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πιθανότητα , μέχρι στιγμής τουλάχιστον, καμιάς εξαίρεσης.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και στην οικονομική «κρίση» που μας πλάσαραν, και στα αυστηρά μέτρα λιτότητες που επέβαλαν για την εξοικονόμηση χρήματος.

Τα χρήματα που πρέπει να εξοικονομήσουμε με τους νέους φόρους που συνεχώς επιβάλλονται, για να ησυχάσουν οι «αγορές», δεν είναι για την αποπληρωμή των παλαιών χρεών μας , είναι για το ξεπληρωμα των μελλοντικών. Έτσι η «νέα Ρώμη» διασφαλίζει την κυριαρχία της.
Το νέο μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης είναι σαφές και καθορισμένο, το έχει αποφασίσει ήδη η Γερμανία και το επιβάλει ακόμα και δια «ροπάλου» στα άτακτα κράτη αρχικά και ύστερα σε όλους του άλλους.
Χαμηλοί μισθοί και λιτότητα αυτές είναι οι αρχές της νέας οικονομικής πραγματικότητας που ερχόμαστε να αποδεχτούμε.
Όχι πάταξη της διαφθοράς , Όχι περιστολή δαπανών του δημοσίου που καθιστούν μια ελίτ όλο και πιο πλούσια και διεφθαρμένη αφού είναι βαθειά χωμένη και απομυζά τα κρατικά ταμεία, αλλά αυστηρή λιτότητα.
Όλα τα αλλά μένουν ως έχουν.

Το ζητούμενο άλλωστε δεν είναι να φτιάξουμε κράτος, για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση, να χτυπήσουμε το σάπιο πολιτικό σύστημα που συναλλάσσεται απροκάλυπτα, την άχρηστη και ανίκανη δημόσια διοίκηση, την γραφειοκρατία, την διαφθορά που υπάρχει παντού, το ζητούμενο είναι να εξασφαλιστούν πόροι για να τροφοδοτείται το διεφθαρμένο σύστημα και αυτοί που το στελεχώνουν, για να «ταΐζονται» οι έκτος συνόρων δυνάμεις .

Έτσι βρέθηκε και το «όχημα» που θα αποτελέσει το άλλοθι για την πραγμάτωση των στόχων αυτών .
Η γερμανική πλευρά θέλει να δημιουργήσει το ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο δίνοντας ουσιαστικά διέξοδο στα κράτη που η οικονομική τους κατάσταση φτάνει στο τελευταίο σκαλί πριν την πτώχευση.

Το ευρωπαϊκό αυτό ταμείο ουσιαστικά κατά την γερμανική εκδοχή θα αφαιρει την όποια δυνατότητα άσκησης οικονομικής πολιτικης από την χώρα που θα προσφεύγει σ΄αυτό. Η συνταγή θα είναι απλή, δραστική μείωση μισθών παντου, και αυστηρό πρόγραμμα λιτότητες χωρίς τέλος και ημερομηνία λήξης.

Αυτό είναι το νέο οικονομικό μοντέλο, που κάνοντας αρχή από την Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί ως προηγούμενο για να επιβληθεί και στις επόμενες χώρες που σε λίγο θα εμφανιστούν και αυτές ζητώντας «πολιτική στήριξη», όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία που ειδή πήρε τα πρώτα μέτρα λιτότητας, η Ιταλία κ.α.

Το μέλλον διαγράφεται μάλλον σκοτεινό και πολύ γερμανικό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω ! )) Πως καταλήγεις στο συμπέρασμα πως φταίνε οι γερμανοί για την κατάντια μας. Ο γιωργάκης πράκτωρας των γερμανών είναι? Ποιά είναι η εθνικότητά του ? Τι γλώσσα μιλάει και δεν μπορεί να μάθει ελληνικά? Σε ποιούς ανήκει η μεγάλη πλειοψηφία των "οίκων" που ρουφούν τους πόρους της χώρας μας ? Εντάξει εβραίοι περιούσιοι είναι, αλλά δε μιλάμε για θρησκεία, συνωμοσίες, στοές και λέσχες, αλλά για εθνικότητες. Να συνεχίσω ?
Αντε επειδή είσαι εσύ ! ))
Ποιοί υποστηρίζουν τους εχθρούς μας ? Ποιοί έκαναν την τελευταία μεγάλη δικτατορία και χάσαμε την Κύπρο ?
Απο που έρχεται το νιου σπηκ με το οποίο αντικαθίσταται η ελληνική γλώσσα ? Ποιανών σύλληψη και προπαγανδιστικό όπλο είναι στις μέρες μας η Νέα Τάξη Πραγμάτων? Τέλος οι προδότες, οι δικοί μας, τα ιντυμήντια, οι συριζαίοι και λοιποί εθνοαπο(σο)δομιστές, οι γυφτοπασόκοι σε τι θεό ομνύουν ? Μόνος του ο Κύρκος είναι "φιλοάγγλος" ? ))

mediaspotgr είπε...

Κατ αρχήν δεν είπα ότι φταίνε οι Γερμανοί για την κατάντια μας. Οι Γερμανοί και οι κάθε Γερμανοί κάνουν την δουλεία τους.
Αυτό που έγραψα καταλήγοντας είναι ότι το «μέλλον» είναι πολύ γερμανικό. Θα μπορούσε κάτω από άλλες προϋποθέσεις να ήταν ακόμα και ελληνικό, δεν είναι όμως και δεν θα είναι.
Το γιατί το διατυπώνουμε στην πρώτη μας παράγραφο, δεν μπορεί να αποδέχεσαι τα άτομα και το σύστημα που κατασκεύασε το πρόβλημα να το επιλύσει κιόλας.
Αυτό που ξέρουν χρόνια τώρα, ολοι αυτοι, είναι η συνδιαλλαγή, η διαφθορά, το «παζάρεμα» είτε για μικροκομματικά ωφέλει που θα τους κρατήσουν λίγο παραπάνω στην εξουσία, είτε για να τα «οικονομήσουν». Τόσο απλά.
Όσον αφορά τις λεπτομέρειες για το ποιος έχει το επάνω χέρι στην τελευταία φάση του μοιράσματος της λείας, αυτό έχει άμεση σχέση με τους συσχετισμούς δυνάμεων που δημιουργούνται . Όταν τα ζώο είναι κάτω τότε τα λιοντάρια ορμούν για να κόψουν κομμάτι ,σ αυτή την φάση του δράματος η Γερμανία πήρε το ζώο όλο και έφυγε…