Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Υποθέσεις εργασίας...

Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα είναι καθαρά μια πολιτική κίνηση η οποία της επιβάλλεται . Της επιβάλλεται απ΄αυτους που θέλουν πολιτικά να αποκομίσουν κέρδη και να επιβάλουν την πολιτική τους.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει με την άφιξη του σε μια χώρα το Δ.Ν.Τ. είναι η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.

Η Ελλάδα έχει ως νόμισμα της το ευρω και ως εκ τούτου είναι αδύνατο να υποτιμηθεί.
Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι που θα μπορούσε το Δ.Ν.Τ. να υποτιμήσει το νόμισμα της χώρας . Ένα απ΄αυτους είναι η επανακαθορισμος της ισοτιμίας μας με το ευρω.

Μπορεί λοιπόν στα πλαίσια αυτά μια ωραία πρωία , κατά προτίμηση δευτέρα, οι τράπεζες να κλείσουν μέχρι νεωτέρας, δεσμεύοντας την ίδια στιγμή και τις καταθέσεις.

Μετά, στα χαρτιά όλα αυτά, βγαίνουμε από την ισοτιμία του 1 ευρω προς 340,74 δρχ , και αμέσως μετά επανακαθορίζεται νέα τιμή ισοτιμίας , ας πούμε 1 ευρω προς 500 ή 700 δρχ.

Μετατρέπονται οι δραχμές σε ευρω ξανά με την νέα ισοτιμία , και όλα εντάξει…
Έχει συντελεστεί η μεγαλύτερη ληστεία από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Ξανανοίγουν οι τράπεζες και ο κάθε καταθέτης συνειδητοποιεί ότι έχει ουσιαστικά χάσει μέρος των χρημάτων του. Απλό εύκολο και αποτελεσματικό

Βέβαια για τις όποιες «αντιδράσεις», υπάρχουν πολλά όπλα στην φαρέτρα του «Ταμείου», ΜΑΤ, δακρυγόνα, τανκς , και ότι άλλο χρειαστεί. Ίσως η επίκληση των πατριωτικών αισθημάτων των καταθετών, μετά από ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία καλμάριζε τα πράγματα.

Υποθέσεις κάνουμε, και αφήνουμε την φαντασία μας να πλάθει σενάρια.
Καμιά φορά όμως η ζωή επαληθεύει και τα πιο απίθανα απ΄αυτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: