Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Αντισταθείτε

Αντισταθείτε, αντισταθείτε στην αλλοτρίωση και στις μάζες των νέων χωρών που δημιουργούν, με ανθρώπους δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, σύγχρονους σκλάβους στο βωμό της φτηνής εργασίας.

Αντισταθείτε σ΄αυτά που αλλοιώνουν την μορφή της κοινωνίας, της αφαιρούν την ανθρωπιά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, και την καταντούν ένα πολτό ανθρώπων στο παζάρι της εξαθλίωσης και της εκμετάλλευσης.

Αντισταθείτε στο «νέο κόσμο» που ετοιμάζουν. Στον τρόμο που πουλάνε. Αντισταθείτε στα Ευρωπαϊκά τέρατα και στους εγχώριους υποτελείς τους.
Αντισταθείτε στο φόβο που σπέρνουν οι εξουσίες και στην υποταγή των συνειδήσεων σας.
Αντισταθείτε στην σύνθλιψη της ζωής σας, στην τυποποίηση της μέσα από την δουλειά, τις δόσεις του δανείου, την πιστωτική κάρτα, και την τραπεζική αφαίμαξη.

Αντισταθείτε στην υποτέλεια, στην επιβολή, στον ατομικισμό, στο «η οικογένεια μου». Αντισταθείτε σε αυτά που σας προβάλουν σαν μοντέλα σύγχρονης ζωής, στο διαρκές κυνήγι του πλούτου και του κέρδους, που μόνο εξαθλίωση, οικονομική και κοινωνική, φέρνει στους ανθρώπους.

Αντισταθείτε στα ΜΜΕ, στο «κουτί» που παράγει ψευδαισθήσεις, δίνοντας σας εικονικούς κόσμους, και κατασκευασμένους εχθρούς. Αντισταθείτε στα ψέματα, στην παραπληροφόρηση, στην αποσιώπηση σημαντικών πραγμάτων που επηρεάζουν την ζωή σας.

Αντισταθείτε στην προσπάθεια να αποφασίζουν άλλοι γι’ σας, χωρίς εσάς. Αντισταθείτε στα παραμύθια περί δημοκρατίας που σας επαναλαμβάνουν, μιας και δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς την συνεχή και αδιάλειπτη συμμετοχή των πολιτών σε αυτή.

Αντισταθείτε στον πολιτισμό της βίλλας, του τζιπ, της κατανάλωσης που σας προβάλλουν, και εσείς τον αποδέχεστε. Αντισταθείτε στα πρότυπα των «επιτυχημένων», αλλά στην ουσία τελικά τόσο αποτυχημένων ανθρώπων.

Αντισταθείτε στην ψυχαγωγία της αποχαύνωσης, στα ηλίθια υποπροϊόντα της πλαστικής κουλτούρας. Αντισταθείτε στην επιβολή του ανταγωνισμού σαν πρότυπο ζωής, και της εκμετάλλευσης σαν αποδεκτό κανόνα.
Αμφισβητήστε αυτά που βλέπετε, αυτά που σας λένε, αυτά που διαβάζετε, και τον τρόπο που σας τα μεταφέρουν. Αμφισβητήστε αυτά που σας λένε ότι πρέπει να γίνουν για το «καλό» σας, και αυτά που κάνουν γι’ αυτό.

Ανακαλύψτε την αξία της δικής σας προσωπικής δύναμης, και αναζητήστε τον δικό σας εαυτό, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που μπορείτε να έχετε στην ζωή.

Αναζητήστε το νόημα σε αυτά που κάνετε και στον τρόπο που ζείτε. Αναζητήστε, ψάξτε την αλήθεια, κανένας δεν θα σας την πει, μιας και η αλήθεια δεν λέγεται, αλλά κατανοείται.
Στο χέρι σας είναι ο τρόπος που θα δείτε τον κόσμο, μπορεί αυτός ο κόσμος να είναι σαν εσάς.
Νοιώστε και αισθανθείτε άνθρωπος, είναι μια επιλογή, μια επιλογή ανάμεσα στο φόβο που μας «παίζουν» και στην συνειδητοποίηση αυτού που είμαστε .

Αντισταθείτε, Σκεφτείτε, Απαιτείστε. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς την δική σας ανοχή, χωρίς την δική σας συγκατάθεση. Τα μικρά πράγματα μπορεί να έχουν μεγάλες συνέπειες.
Όλα είναι στο χέρι σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: