Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ποιος πραγματικά κερδίζει από την ελληνική «κρίση»΄;;;

Καιρό τώρα μας «πουλάνε» το χαρτί της πτώχευσης και της στάσης πληρωμών της Ελλάδας, το κάνουν συντονισμένα εγχώρια και διεθνή μέσα παραπληροφόρησης και «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι του "εσωτερικού" και του εξωτερικού.

Σε ποιον συμφέρει πραγματικά αυτό , αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών ή πτωχεύσει ποιον θα πλήξει η ενέργεια αυτή πραγματικά ;;;

Ποιος θα χάσει από το ενδεχόμενο η Ελλάδα να σταματήσει να πληρώνει τους τόκους και τα χρεολύσια της ;;;

Συμφέρει πραγματικά αυτούς που μας δανείζουν και κάνουν ουρά για να πάρουμε τα χρήματα τους, όπως έγινε στις 25 Ιανουαρίου που μας πρόσφεραν 25 δις και αργότερα τον Φεβρουάριο που μας πρόσφεραν 16 δις, να πτωχεύσουμε και να κηρύξουμε στάση πληρωμών ;;;

Δηλαδή η Goldman, που ήταν σ΄ αυτούς που πήραν μέρος στο placement, έδινε χρήματα αγοράζοντας ελληνικό χρέος και την ιδία στιγμή πίστευε ότι η Ελλάδα θα πτώχευε ;;;
Μάλλον αφελές .
Η Goldman όμως εξωθούσε τα cds της Ελλάδας στα ύψη «συμβουλεύοντας» τους πελάτες της να αγοράζουν ή και να τζογαρουν σ΄αυτά, γνωρίζοντας ότι έτσι θα οδηγούσαν τα spreads σε όλο και πιο υψηλά επίπεδα, και τότε…
Και τότε θα ερχόταν και πάλι η ιδία και θα αγόραζε ελληνικό χρέος με αποδόσεις διπλάσιες της αγοράς.
Όπως και το έκανε.
Η πτώχευση της Ελλάδας είναι το παραμύθι που πουλάνε τα «παπαγαλάκια» για να εξωθούν τους αδαής σε κινήσεις πανικού.

Η πτώχευση και η αναδιαπραγμάτευση του χρέους συμφέρει μόνο την Ελλάδα και είναι ο εφιάλτης των δανειστών μας τοκογλύφων.

Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ιδία η Goldman με βοηθό και αιχμή την «χρεοκοπία» και την ενδεχόμενη με αυτή πτώση του ευρω κερδοσκόπησε ασύστολα. Πούλησε τόσο αυτή όσο και οι άλλοι «συνέταιροι» της περισσότερα από 44.000 συμβόλαια σε ευρώ μεταξύ 27 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου συνολικής αξίας πάνω από 5.5. δις ευρω.
Πράγμα που συνέφερε την Γερμανία και την Γαλλία μιας και αυτό οδήγησε σε πτώση το ευρω, και σε αύξηση των εξαγωγων τους στις εκτός ευρωζωνης χώρες.

Φτάνει πια με τα παραμύθια με τον τρόμο, με τις «αποκλειστικές» ειδήσεις , το παιχνίδι αυτό είναι γνωστό και το έχουμε ξαναδεί.
Πέστε μας λοιπόν όλοι εσείς που σπέρνεται την «χρεωκοπία» παπαγαλιζοντας αυτά που σας είπαν να λέτε, τι θα κερδίσουν τα hedge funds από το να τεστάρουν τις αντοχές της Ελλάδας οδηγώντας την σε χρεωκοπία ;;;

Απόλυτος τίποτα, είναι σίγουρο ότι θα χάσουν, αυτοί που έχουν να κερδίσουν είναι αυτοί που σε λίγο με τοκογλυφικά επιτόκια θα ξαναδανεισουν και πάλι την Ελλάδα, δηλαδή οι ίδιοι .
Και τότε όταν η Ελλάδα δανειστεί με τοκογλυφικαά επιτόκια, τότε και μονο τοτε όλα θα τελειώσουν και τα spreads θα πέσουν, γιατί δεν θα έχουν να κερδίσουν τίποτα άλλο
.
Το χαρτί της χρεωκοπίας ήταν ελληνικό διαπραγματευτικό χαρτί , που όμως μετά την σύνοδο της Ε.Ε. και της απόφασης για το «δίχτυ ασφάλειας» κάηκε δια παντός. Μιας και δεν υπάρχει περίπτωση χρεωκοπίας , και άρα δεν μπορούμε να φοβίζουμε κανέναν πλέον μ΄αυτό το ενδεχόμενο.

Αναφορικά με την E.E. και την ευρωζώνη, δηλαδή τις 2 χώρες, την εξής μια, δεν συμφέρει καθόλου να δοθεί ξεκάθαρη λύση άμεσα στο θέμα της Ελλάδας.
Η Γερμανία μόνο κέρδος έχει από το να τραβάει σε μάκρος η κατάσταση.

Είδαμε εξαιτίας των «ελληνικών» προβλημάτων οι επενδυτές να στρέφονται για ασφάλεια στα γερμανικά ομόλογα , με συνέπεια την πτώση των επιτοκίων των γερμανικών ομολόγων ακόμα και στο 3,07%. Γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην Γερμανία να δανείζεται φτηνότερα από πότε, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη της.

Ενώ παράλληλα η πτώση του ευρώ δίνει ώθηση στα προϊόντα των βιομηχανικών χωρών της ευρωζώνης. Πραγματικό μάννα εξ ουρανού για του Ευρωπαίους «εταίρους» μας η ελληνική «κρίση». Ποτέ να μην τελειώσει, αυτό προσεύχονται

Γι΄αυτό το λόγο και τα μεσοβέζικα σχέδια «διάσωσης» , για να διατηρούν την κατάσταση αυτή , ενώ παράλληλα μπορούν να δώσουν και τις «εγγυήσεις» περί μη χρεοκοπίας της χώρας στους «κερδοσκόπους», για να μπορούν να κερδοσκοπούν χωρίς να φοβούνται τίποτα πλέον.

Το επόμενο βήμα είναι αφού δανειστεί η χώρα , με τοκογλυφικά επιτόκια, να διασφαλίσουν την εφαρμογή του σχεδίου σταθερότητας με αυστηρή λιτότητα, για να μπορέσουν σίγουρα να ξεπληρωθούν τα δάνεια .

Δεν υπάρχουν σχόλια: