Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Κάτι τρέχει… κάτι τρέχει

Άπλες και δοκιμασμένες αμερικανικές συνταγές.

Όταν ο πρωθυπουργός μιας χώρας που κινδυνεύει , όπως μας πλασάρουν, από χρεωκοπία επιστρατεύει τον Τιτανικό για να σώσει τα πράγματα τότε κάτι άλλο συμβαίνει.

Και ενώ όλα διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια σου κάνεις δεν τα βλέπει. Αυτή είναι άλλωστε και η δουλειά των μέσων ενημέρωσης, γι΄αυτό έχουν επενδυθεί και επενδύονται δισεκατομμύρια σ΄αυτά, για να βλέπεις χωρίς να παρατηρείς, και χωρίς να σκέφτεσαι.

Παίρνεις έτοιμη, μασημένη μέχρι πολτοποιήσεως την τροφή που σου δίνουν, θέλεις πτώχευση, άνοδο των spreads, χρεωκοπία της Ελλάδας, η χώρα φύγει από το ευρω, τα έχεις όλα.

Τίποτα δεν αντιστέκεται στον αγώνα να σου επιβάλουν αυτά που θέλουν, παραποίηση , φόβος, επανάληψη, και αντιπερισπασμός, αυτά είναι τα εργαλεία τους για να στα επιβάλουν.
Γι΄αυτό σύσσωμη η ελληνική τηλεόραση με όλους τους «αστέρες» της μας πουλάει για μήνες τώρα τον τρόμο, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ…

Γι΄ αυτό μήνες τώρα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος προεξάρχοντος του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομίας παρουσιάζουν την εικόνα της χώρας με τα μελανότερα χρώματα.
Αν τους ακούσεις έχουν εξαντλήσει όλες τις χολιγουντιανές υπερπαραγωγές καταστροφής.

Το κάνουν σκόπιμα για να λειτουργήσει το μυαλό συνειρμικά, ο τιτανικός , η σύγκρουση με το παγόβουνο και αλλά, έτσι για να σου μένει η εικόνα της καταστροφής όταν ακούς Ελλάδα και ελληνική οικονομία.

Κάτι ανάλογο έκαναν και οι Αμερικανοί πριν την εισβολή τους στο Ιρακ, έδειχναν σε όλα τα κανάλια το μανιτάρι της πυρηνικής έκρηξης, και επαναλάμβαναν το ίδιο και το ίδιο για τα κρυμμένα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιρακ.

Δοκιμασμένες τακτικές. Γιατί όμως τις ακολουθούν κατά γράμμα οι ιθαγενής πολιτική «ηγεσία»;;;

Κατ΄αρχην γιατί έχουν Αμερικανούς συμβούλους, και έπειτα είναι δοκιμασμένες και επιτυχημένες Δεν χρειάζονται να πειραματίζονται

Το ζήτημα όμως παραμένει , τι έχουν να κερδίσουν και παρουσιάζουν την κατάσταση ως βιβλική καταστροφή, συνήθως ο πρωθυπουργός μιας χώρας οσα προβλήματα και να έχει η χώρα «διασκεδάζει» και υποβαθμίζει τις όποιες καταστροφικές προβλέψεις.

Εδώ όμως έχουμε το αντίθετο, ο πρωθυπουργός μας μιλαει για « ασθενή στην εντατική», ενώ ο υπουργός οικονομικών μας λέει ότι είναι ο καπετάνιος του Τιτανικού, και ότι το καράβι Ελλάς πάει ίσια στο παγόβουνο.

Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν;;;

Γιατί σύσσωμα τα ΜΜΕ , αυτά που στήριζαν και στηρίζουν, τον σημερινό πρωθυπουργό νοιώθουν ότι πράττουν το «καθήκον» τους απέναντι του όταν σπέρνουν το τρόμο και τον πανικό;;;

Δεν μπορεί κάποια εξήγηση θα υπάρχει. Ένα από τα ποιο σημαντικά εργαλεία της προπαγάνδας είναι ο αντιπερισπασμός.

Θέλεις να κάνεις κάτι και μεταθέτεις την προσοχή του «κοινού» σε ένα ζήτημα ώστε να κάνεις αυτό που θέλεις με την ησυχία σου, χωρίς να μπορεί κανένας να κάτσει να σκεφτεί γιατί γίνεται αυτό και σε τι θα τον βλάψει.

Είπαμε η συνταγή είναι απλή και δοκιμασμένη.

Τι πραγματικά λοιπόν γίνεται στην Ελλάδα;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: