Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ξετυλίγοντας όλο το κουβάρι ...

Θυμηθείτε μόνο πότε έγινε η πρώτη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιόλογης της Ελλάδας , μια μέρα μετά την διάψευση από μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως για την μεσολάβησης της Goldman Sachs για την πώληση της εθνικής τράπεζας στους κινέζους.

Ήταν τυχαίο άραγε ότι η πρώτη δήλωση του πρόεδρου του Δ.Ν.Τ. για το «ελληνικό πρόβλημα» έγινε κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στο Χόνγκ Κονγκ;;;

Ποια σχέση μπορεί να έχει η είσοδος συγκεκριμένου επιχειρηματία στις 4 Ιανουαρίου στο Δ.Σ. της εθνικής τράπεζας και ποια μηνύματα ήθελαν να στείλουν και σε ποιους ;;;

Για ποιο λόγο πραγματικά ήρθε στην Ελλαδα το Νοέμβριο του 2009 ο C.E.O. της Goldman Sachs με το πολυπληθές επιτελείο του ;;;

5 σχόλια:

wiz είπε...

Λοιπόν , οι γνώσεις μου (που δεν είναι και πολλές) δεν με βοηθούν στη κατανόηση της συγκεκριμένης ανάρτησης.Τί θέλω να πώ?
Τα ονόματα των μελών του Δ.Σ. της Εθν.Τράπεζας υπάρχουν σε αυτή τν ανάρτηση : http://www.express.gr/news/business/250415oz_20100105250415.php3

Παρόλαυτά , κανένα όνομα δεν χτυπάει κάποιο καμπανάκι στο μυαλό μου (καθότι άσχετος με τον χώρο).Πάντα κάνουμε εικασίες και σέβομαι πως ισως δεν θέλεις να διακινδυνέυσις δίνοντας ονόματα και γεγονότα, θα μπορούσες όμως να γίνεις λίγο πιό σγκεκριμένος , ώστε να κατευθύνω κι εγώ καλύτερα την δική μου έρευνα?

Μπορώ επίσης να καταλάβω την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας , ως αντίποινα για την προθεση και μόνο να δανειστούμε απο την Κίνα(που αν αληθεύουν όσα έχω διαβάσει , όντως επρόκειτο να συμβεί , αλλα κάποιες "διαρροές" της τελευταίας στιγμής συντέλεσαν στο να ακυρωθεί)

Αν μου επιτρέπεις όμως , ξερεις που βρίσκεται το πρόβλημα ? Όσοι λεηλατουν την χώρα ΕΧΟΥΝ όνομα ΚΑΙ συγκεκριμένες πρακτικές . Όσο αποφεύγουμε να κατονομάσουμε συγκεκριμένα , ώστε και ο πλέον "άσχετος" (όπως εγώ) να καταλάβει και να στηρίξει την επιχειρηματολογία του , κάνουμε μια τρύπα στο νερό . Διαβάζω άρθρα όπως αυτό (http://www.fmvoice.gr/#2!2!10871) και αναρωτιέμαι: "Γτ κανέις δεν αναλύει κάτι παραπάνω ,ώστε να καταλάβουμε και να συντονιστουμε καλύτερα?". Ίσως σε κούρασα , να ξέρεις όμως πως εκτιμώ την δουλειά σου και σέβομαι την ενδεχόμενη επιφύλαξή σου να δημοσιεύσεις περισσότερα στοιχεία και εκτιμήσεις . Παρόλαυτά , αναρωτιέμαι αν θα μπορούσες να με παραπέμψεις σε liks ή πηγές , όπου θα μπορούσα να ρίξω κάποιο περισσότερο ΄φως στο θέμα (ειδικά όσον αφορά τον ρολο της golman sachs) .

Με εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

“THE GAME IS BLOODY OVER” ! Πάμε πλησίστιοι στο ΔΝΤ άνευ σιέλου (χωρίς δηλαδή περικοκλάδες περί ΕΕ), όπου και οι συντάξεις τέλος. Οι ηλικιωμένοι θα ψοφούν στο δρόμο σαν τα σκυλιά όπως ακριβώς συνέβηκε παντού όπου πέρασε ο μακρύς αυτός βραχίωνας των ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Ο αμερικανός ΓΑΜΑΠ πέρα από την επιτάχυνση της οικονομικής χρεωκοπίας, έκανε ότι μπορούσε στο διπλωματικό επίπεδο για να εξαγριώσει τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη.

mediaspotgr είπε...

Τον Νοέμβριο του 2009 επισκέφτηκε μια αντιπροσωπεία της Goldman Sachs υπό την προσωπική καθοδήγηση του προέδρου της, Gary Cohn, την Αθήνα.

Έγινε μια "πολύ μοντέρνα" πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση, για την λήψη νέων δανείων μέσου ενός "χρηματοπιστωτικόυ εργαλείου" το οποίο δεν αποσαφηνίστηκε στο άρθρο της NYT (1), για να αποπληρωθούν παλιά χρέη, και για την ενσωμάτωση των δαπανών του συστήματος υγείας στο καινούργιο «deal».

Αυτό που κάπως έτυχε να ξεχάσει να αναφέρει η “New York Times” στις 13 Φεβρουαρίου, μπορούσαμε να το διαβάσουμε στην αγγλική έκδοση της “Financial Times” στης 26 Ιανουαρίου στο άρθρο “Help mooted months ago” , αυτή η δημοσίευση θα είχε παρεμπιπτόντως εκτεταμένες συνέπιες.

Τον Νοέμβριο του 2009 η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευότανε με υψηλόβαθμα στελέχη της Goldman Sachs και εργάζονταν εντατικά για να φέρουν σε πέρας τεράστια συμφωνία – ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. Μεσολαβητής της συμφωνίας η Goldman Sachs.

Οι «τραπεζίτες » της Goldman Sachs πρόσφεραν τις «υπηρεσίες» τους ως μεσάζοντες του κινεζικού καθεστώς κάνοντας ουσιαστικά έναν ωμό εκβιασμό στη κυβέρνηση του πασοκ την οποία και γνώριζαν πολύ καλά.
Για την επίλυση των ελληνικών οικονομικών προβλημάτων (που είχε οργανώσει και σκηνοθετήσει η ίδια η Goldman Sachs), η Ελλάδα θα έπρεπε να πουλήσει ένα «στρατηγικό μερίδιο" της «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας» στην κινεζική κυβέρνηση.

Η Εθνική Τράπεζα δεν είναι μια "κοινή" τράπεζα, η εκάστοτε κυβέρνηση ασκεί οικονομική πολιτική, καί οχι μονο, στον ευρύτερο χώρο της βαλκανικής έχοντας την ως εργαλείο για το σκοπό αυτό . Είναι η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα στην Ελλάδα και αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ελληνικού οικονομικού και τραπεζικού συστήματος .
Δραστηριοποιείται διεθνώς, κυρίως στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Έχει θυγατρικές σε περισσότερες από 18 χώρες, οι οποίες είναι στην Βουλγαρία, Κύπρο, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, τη Νότια Αφρική, Ελβετία, Ολλανδία, Τουρκία και την Αίγυπτο.

Η πώληση ενός στρατηγικού μεριδίου θα είχε για οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα, εκτός από τις καταστροφικές εσωπολιτικές συνέπειες, και συνέπειες για την «στρατηγική επιρροή» σε όλη την περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε μέσου της «μεσιτείας» από την Goldman Sachs-, να αντλήσει 20-25 δισεκατομμυρίων από το Πεκίνο. Αλλά προφανώς δεν ήταν διατεθειμένη να πουλήσει ένα «στρατηγικό μερίδιο» της Εθνικής Τράπεζας στην κινεζική κυβέρνηση.
Η «Ελληνική» κυβέρνηση αρνήθηκε.
Έτσι άρχισε το κυνήγι για ενός ολόκληρου κράτους . Η κοινή γνώμη ανά τον κόσμο χειραγωγήθηκε μέσω ψεμάτων από όλα τα μέρη που εμπλέκονται σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι...


Παραπομπές:
(1) http://www.nytimes.com/2010/02/14/business/global/
14debt.html

(2) http://www.ft.com/cms/s/0/26dbb640-0aad-11df-b35f-00144feabdc0.html

wiz είπε...

Kαι πάλι σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση και για την ενημέρωση.Και
να με συγχωρείς αν γίνομαι φορτικός , απλώς προσπαθώ κι εγώ να "ξετυλίξω το κουβάρι" και είναι δύσκολο χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία(ειδικά για κάποιον άσχετο όπως εγώ) Θα σε πέιραζε αν αναδημοσίευα το σχόλιο σου?

mediaspotgr είπε...

Όλες οι αναρτήσεις μας μπορούν να αναδημοσιεύονται και δεν αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία κανενός.