Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Κι΄ όμως η παράσταση «απόψε χρεοκοπούμε» έλαβε τέλος…

Αυτό που βλέπετε τώρα είναι τα σκηνικά που ξεστήνονται.

Ένα βρώμικο παιχνίδι παίχτηκε σε βάρος μιας ολόκληρης χώρας και των πολιτών της και όμως όλα είναι σαν να μην συνέβη τίποτα.

Όλα είναι στη θέση τους, όπως πριν αρχίσει το «πάρτι». Τουλάχιστον φαινομενικά.

Γιατί το πάρτι τώρα πια τελείωσε, μένουν μόνο για λίγο ακόμα οι απόηχοι του, και φυσικά οι συνέπειες του.

Τις συνέπειες θα τις επωμιστούν οι πολίτες, είναι οι ίδιοι πολίτες που για χρόνια τώρα «τιμούν» με την ψήφο τους τα γνωστά πολιτικά λαμογια σε αντάλλαγμα για μια θέση στο δημόσιο ή για ένα ρουσφετακι που ζητανε.

Όταν εξαργυρώνεις συνειδητά την βούληση σου με ένα χιλιαρικακι στο δημόσιο, αραλίκι, καφέ , και να το παίζεις και «εξουσία», τότε μην περιμένεις και αυτός που «τίμησες» να σε βάλει στη «καρέκλα», να κάνει κάτι καλύτερο από το να τ΄αρπάξει, ξεπουλώντας χωρίς καμιά τύψη και τη χώρα και τους "αδιόριστους" της.

Ουσιαστικά «πελάτες» τακτοποιούσε που με την σειρά τους περίμεναν να κάτσουν στο σβέρκο , ως δημοσιοϋπαλληλική εξουσία, κάποιων άλλων.

Στο κάτω κάτω συναλλαγή είναι η όλη υπόθεση, κάποιοι πουλάνε φτηνά την ψήφο τους, κάποιοι άλλοι που την αγοράζουν την μεταπωλούν ακριβότερα.
Δεν ξέρω ποιοι έχουν καταλάβει τι πραγματικά έγινε, και πως παίζεται το παιχνίδι, ένα είναι όμως βέβαιο οι «ερασιτέχνες» δεν έχουν καμιά θέση στην ομήγυρη.
Είναι εξαιρετικά εύκολα να χειραγωγήσεις έναν ολόκληρο λαό ακόμα και ολόκληρη την ανθρωπότητα, κάνοντας τους ανθρώπους να πιστεύουν σε παραμυθάκια που κατά καιρούς πλασάρουν περί τρομοκρατίας , κρίσεως και τα σχετικά.
Η πτώχευση της Ελλάδας είναι το παραμύθι που πουλάνε τα «παπαγαλάκια» και τα αφεντικά τους για να τρομοκρατήσουν και να επιβάλουν τις επιδιώξεις τους. Μπορεί να μην το έχετε καταλάβει, αλλά η παράσταση αυτή έλαβε τέλος.
Ο θίασος αυτός με τους ηθοποιούς θα ετοιμαστούν για άλλες παραστάσεις σ΄ άλλα έργα που θα ανεβάσουν σ΄ αλλα «θέατρα».
Τις συνέπειες θα τις καταλάβετε πολύ σύντομα σε όλους τους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: