Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Πίσω από την κουρτίνα…

Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα;;;

Η δύναμη και η εξουσία κυρίως της Γερμανίας και δευτερεύοντος της Γαλλίας προέρχεται από την αποδοχή των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης του ευρώ.

Εκεί η Γερμανία εδράζει την δύναμη της και σ΄αυτή , στο ευρω, οφείλει την σημερινή της ηγετική θέση.

Το ευρώ δίνει την δυνατότητα στην Γερμανία να εξάγει τα προϊόντα της χωρίς κανένα ανταγωνισμό στις αδύναμες χώρες του υποανάπτυκτου νότου κυρίως , και όχι μόνο, δημιουργώντας την «κρίσιμη μάζα» του καταναλωτικού κοινού για τα προϊόντα της.

Με παγιωμένη και υψηλή την συναλλαγματική ισοτιμία που εισήρθαν οι χώρες στην ευρωζώνη , ουσιαστικά έδωσαν την χαριστική βολή στην όποια βιομηχανική τους ανάπτυξη, ενώ συγχρόνως κατέστησε η κάθε χώρα μέλος την Γερμανία ως απόλυτη κυρίαρχο του παιχνιδιού.

Η Γερμανία εξάγει και αναπτύσσετε στηριζόμενη στο ότι είναι φτηνά για τις χώρες της ευρωζώνης, με την ισοτιμία εισόδου στο ευρω, να αγοράζουν τα προϊόντα της.
Αυτό έχει ως άμεση συνέπεια να καταστούν οι χώρες αυτές , όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία κ.α απόλυτα εξαρτώμενες και ανήμπορες για οποιαδήποτε αντίδραση στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Η Γερμανία πλέον κατόρθωσε να αποβιομηχανοποίηση πλήθος χωρών και να τις καταστήσει άπορες κορασίδες που προστρέχουν για «ανθρωπιστική» βοήθεια.
Και όταν φτάνουν σ΄αυτό το σημείο τότε όλα τα άγρια θηρία ακονίζουν τα δόντια τους και ορμάνε να αρπάξουν κομμάτια.

Και η Γερμανία τρέχει να επιβάλει την κυριαρχία της καθιστώντας την Ελλάδα το πρώτο και επίσημο προτεκτοράτο της, και η Κίνα ορμάει να αρπάξει την εθνική τράπεζα, και η Goldman Sachs να τα «οικονομήσει» από την αντιπαροχη,και ένα σωρό άλλοι παίκτες και αρπακτικά να επωφεληθούν από το δέντρο που καταρρέει.

Θυμηθείτε μόνο πότε έγινε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιόλογης της Ελλάδας , μια μέρα μετά την διάψευση από μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως για την μεσολάβησης της Goldman Sachs για την πώληση της εθνικής τράπεζας στους κινέζους.

Ήταν τυχαίο άραγε ότι η πρώτη δήλωση του πρόεδρου του Δ.Ν.Τ. για το «ελληνικό πρόβλημα» έγινε κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στο Χόνγκ Κονγκ;;;

Ποια σχέση μπορεί να έχει η είσοδος συγκεκριμένου επιχειρηματία στις 4 Ιανουαρίου στο Δ.Σ. της εθνικής τράπεζας και ποια μηνύματα ήθελαν να στείλουν και σε ποιους ;;;

Για ποιο λόγο πραγματικά ήρθε στην Ελλαδα το Νοέμβριο του 2009 ο C.E.O. της Goldman Sachs με το πολυπληθές επιτελείο του ;;;


Θα αρχίσουμε μια σειρά αναρτήσεων βλέποντας από κοντά τα γεγονότα και ξετυλίγοντας όλο το κουβάρι για το τι έγινε και τι γίνεται…