Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Το σύστημα είναι αυτά που αποδεχόμαστε.

Οτι δεν υπάρχει σαν όραμα μέσα μας, τότε δεν είναι ποτέ δυνατό να υπάρξει και στην πραγματικότητα.

Το «σύστημα» είμαστε εμείς. Γι΄ αυτό και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σε αυτό το «σύστημα».

Η αλλαγή έρχεται από εμάς . Δεν υπάρχουν άλλοι που θα αλλάξουν για μας τα πράγματα και την ζωή που ζούμε. Ποτέ δεν υπήρχαν και ποτέ δεν θα υπάρξουν.

5 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Όσο κι αν μου κακοφαίνεται έχεις απόλυτο δίκιο. Το σύστημα είμαστε εμείς και θέλει πολλά κότσια για να καταλυθεί.

mediaspotgr είπε...

Πιστεύω ότι αυτό που διαφοροποιεί τους ανθρώπους είναι η πρόθεση.
Και η πρόθεση για την διατήρηση αυτου του «συστήματος» είναι μια. Είναι να γίνουμε εμείς αυτοί που θα βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας ατενίζοντας τους δυστυχείς στην βάση της.

wiz είπε...

Συμφωνώ απόλυτα.
Αυτός είναι και ο λόγος που η οικονομική κρίση είναι απλώς το σύμπτωμα.Η πραγματική κρίση είναι στις ιδέες και τις αξίες μας . Πάντως , το μόνο που ελπίζω ειναι το ζόρι που περνάμε να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε κάποια πράγματα διαφορετικά και να διαπραγματευτούμε κάποιες πρακτικές εκ νέου . Κάθε κρίση είναι και ευκαιρία ...

the elf at bay είπε...

Ευκαιρία είναι αλλά θέλει τρελά κότσια για να επαναστατήσεις. Υπάρχει τέτοια θολούρα γενικότερα, μεταφορικά και πρακτικά, που η δουλεία τελικά δεν είναι λέξη που διαβάζαμε κάποτε στα βιβλία της ιστορίας αλλά βρίσκεται δίπλα μας, στα κοντινά μας πρόσωπα, ίσως και σε εμάς τους ίδιους....

Ανώνυμος είπε...

Το δικό μας σύστημα για να στρώσει χρειάζεται τη δική του αντίληψη για την οικονομία και πρώτα-πρώτα υπαγορεύει ΚΑΘΑΡΣΗ !
Εχουν φάει τα λυσσακά τους οι ξένοι δημοσιοκάφροι, ο παγκόσμιος τύπος, ειδικά ο οικονομικός, οι θεόστραβοι απ' το δογματισμό τους γερμαναράδες και οι αλογομούρηδες αγγλοαμερικάνοι να μας προσάπτουν τη φοροδιαφυγή, το φακελάκι, το λάδωμα. Ολα αυτά συνιστουν την παραοικονομία μας που ενώ έχει όλα τα κακά που γνωρίζουμε έχει κι ένα καλό ζωτικής κυριολεκτικά σημασίας. Μας προστατεύει απ' τους "ανθρώπους" τους, που τους έχουν εξαγορασμένους με "μίζενς". Τα προδοτικά αυτά λαμόγια μόλις αναλάβουν καρέκλα επιπίπτουν ως ακρίδα και κλέβουν και ξεπουλούν τα πάντα στον τομέα αρμοδιότητάς τους Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες για τους κάθε λογής ιδιωτικούς πόρους ισχύει το “δήλωσέ το να το χάσεις”, όχι "να το σώσεις"!. Οταν λοιπόν κάποιος απ' αυτούς τους ελαφρούτσικους στην αντίληψη προσάπτει στην Ελλάδα την παραοικονομία η απάντηση είναι μία! Οτι είναι τέτοια η δική τους ρεμούλα με το τζόγο, που την νομιμοποίησαν στις τράπεζες και τώρα καταρρέουν απ' αυτή τους την "αρρώστια". Κανιβαλίζουν το λαό τους, όπως θέλουν να κάνουμε κι εμείς, για να πληρώσουμε τα σπασμένα των "οίκων". Αυτόν δε τον ρεμούλ καπιταλισμό τον εξάγουν σε μας και τον επιβάλουν ως ίδιο ανώτερου πολιτισμού(...) παντού στον πλανήτη με τα γνωστά κατά τόπους αποτελέσματα. Η παραοικονομία πλήττει ευθέως τον καζινοκαπιταλισμό, ενώ κόσμος και κοσμάκης προστατεύεται από την κακοποιό δράση της παγκοσμιοποιημένης ΑΛΗΤ.