Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο λόγος τους «μνημόνιο»…

Αρκετά με το παραμυθάκι ότι «η Ελλάδα βάλλεται από έξω…» η Ελλάδα βάλλεται εκ των έσω. Η επιχείρηση ισοπέδωσης και ξεπουλήματος φέρει την σφραγίδα αλλά και την υπογραφή των ντόπιων ταγών .
Οργανωμένα και συντεταγμένα μας φέρνουν όλο και πιο κοντά σε τετελεσμένα για να μας επιβάλουν αυτά που εκείνοι έχουν αποφασίσει. Μέρος του σχεδίου ήταν και το δημοσίευμα της παρασκευής για την συνάντηση στο Λουξεμβούργο, όπως μέρος του σχεδίου είναι και οι ανοικτές πωλήσεις επί των ελληνικών μετοχών στο χρηματιστήριο με σκοπό να απαξιώσουν καθετί έχει αξία.
Το «Λουξεμβούργο» είναι απλώς ο καταλύτης των εξελίξεων αφού επιταχύνει  γεγονότα  , ειδικά δε όταν μετά από τέτοια δημοσιεύματα όπως αυτό στο γερμανικό spiegel ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ από τους υπουργούς και τους αρμόδιους της ΕΚΤ και Ε.Ε. που συνεδρίαζαν . Ίσως και γι΄ αυτό δημοσιοποιήθηκε και η συνάντηση για να μπορούν τα «μέσα μαζικής καταστροφής»  να συνεχίσουν την δράση τους με μεγαλύτερη σφοδρότητα  τις επόμενες μέρες, φτάνοντας τα πράγματα στο μη παρέκει.
Είναι αν μη τι άλλο γελοίο να μας αναφέρουν  περί μηνύσεων και εισαγγελικών παραγγελιών για διασπορά ψευδών ειδήσεων και δημιουργία κλίματος πανικού από ανώνυμα και επώνυμα email και δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ,  όταν οι ίδιοι οι κυβερνώντες έχουν επιτρέψει τα «μαζικά όπλα» καταστροφής να ισοπεδώνουν καθημερινά την  ελληνική οικονομία, το ελληνικό χρηματιστήριο και τις μετοχές του.
Οι ανοικτές πωλήσεις μετοχών στο χρηματιστήριο, το λεγόμενο short selling,   είναι το απόλυτο όπλο καταστροφής και πανικού ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η χώρα αποδομειται  και ο ημερήσιος τζίρος του χρηματιστηρίου είναι μικρός.
Είναι ουσιαστικά το εργαλείο που δίνει την δυνατότητα ισοπέδωσης των μετοχών του ελληνικού χρηματιστηρίου. Και όμως αυτό το όπλο μαζικής καταστροφής , ειδικά κάτω από τις παρούσες συνθήκες, το αφήνουν χωρίς να το πειράξουν να συνεχίζει το καταστροφικό του ρόλο.
Το  κλίμα πανικού και τρόμου, η απόλυτη αίσθηση της καταρρεύσεως πρέπει να γίνει σαφής  σε όλους και με κάθε μέσο. Πρέπει επίσης να απαξιωθούν και οι αξίες των μετοχών και των επιχειρήσεων που αντιπροσωπεύουν.
Γι΄ αυτό ακριβώς  επανέφεραν το short selling τον Αύγουστο του 2010 , μιας και μέχρι τότε τόσο το ελληνικό αλλά και τα διεθνή χρηματιστήρια  ειχαν απαγορεύσει τις ανοικτές πωλησεις, λογω τις «κρίσης» και του ρολου που αυτές μπορούν να παίξουν στην κατάρρευση της αγοράς.  
Ειδικά δε αν οργανωμένα συμφέροντα χειραγωγούν την αγορά θέλοντας να την οδηγήσουν  προς τα κάτω, σε περιόδους κρίσης και μικρών τζίρων  οι ανοικτές πωλησεις είναι  όπλο πυρηνικής καταστροφής .
Και όμως καμία επιτροπή κεφαλαιαγοράς, κανένα υπουργείο οικονομικών και κανένας άλλος ούτε που έβγαλαν μιλιά για την προσωρινή έστω απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που όλοι μιλούν για καταστροφή της χώρας.
 Έτσι μεθοδικά  οδηγούν κάθε μέρα και πιο χαμηλά τις τιμές των μετοχών.
Γιατί λοιπόν σε μια τέτοια περίοδο που η χώρα φλερτάρει έντονα με την χρεωκοπία επανέφεραν τις ανοικτές πωλησεις δηλαδη το short selling ;;;
Τι επιδιώκουν με την καθημερινή διάλυση των μετοχών του χρηματιστηρίου ;;;
Γιατί δεν επεμβαίνει κανείς να σταματήσει τις ανοικτές πωλησεις;;;
Που έχουν συμφωνήσει, σε ποιες τιμές,  ότι πρέπει να αγοράσουν οι «επενδυτές»- μαυραγορίτες  ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: