Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Έτσι πτωχεύσαν τη χώρα...

Η Ελλάδα πουλήθηκε από τους πολιτικούς της, και συνεχίζει να πουλιέται. Κάνεις δεν θα τολμούσε να κάνει αυτά που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στο ελληνικό δράμα αν δεν είχε εξασφαλισμένη την τυφλή υπακοή των κυβερνώντων και του πολιτικού συστήματος .
Με τον ίδιο τρόπο που στήθηκε το παιχνίδι για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και την υποτέλεια, με τον ίδιο τρόπο στήθηκε το παιχνίδι  και για το μοίρασμα και το ξεπούλημα κάθε περιουσιακού στοιχείου της χώρας που έχει αξία.
Η πορεία προς την κατάρρευση των ομολόγων ήταν στρωμένη με την επιμήκυνση του χρόνου εκκαθάρισης των ομολόγων στην δευτερογενή αγορά από 3 σε 10 ημέρες , έτσι ώστε να μπορούν όσοι πουλούσαν ελληνικά ομόλογα που δεν κατείχαν να μην νοιάζονται πότε θα κλείσουν τις ανοικτές τους θέσεις σ΄αυτά. Να έχουν όλο το καιρό να τα ρίξουν για 10 ημέρες πριν εκκαθαρίσουν τις πωλήσεις τους.
Έτσι καθημερινά οι «κερδοσκόποι» πουλούσαν με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης τα ελληνικά ομόλογα γκρεμίζοντας τις τιμές τους, απογειώνοντας το πανικό των πολιτών για το μέλλον της οικονομίας  στο εσωτερικό της χώρας .
Και όταν στην παραζάλη αυτή οι «κερδοσκόποι» πούλησαν χωρίς να κατέχουν 20ετη ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που είναι εξαιρετικά λίγα και δυσεύρετα, και έπρεπε μετά από 10 ημέρες να τα αγοράσουν για την εκκαθάριση, διαπίστωσαν  ότι δεν υπήρχαν στην αγορά 20ετη ελληνικά ομόλογα .
Για να τα βρουν θα έπρεπε να πλήρωναν ένα επιτόκιο της τάξεως του 16% με 18% από αυτούς που θα τους τα δάνειζαν , χασούρα δηλαδή των «κερδοσκοποων» γύρω στα 180 εκατ  ευρω μόνο από μια παρτίδα ομολόγων αξίας 1 δις ευρω που είχαν σορταρει όπως λένε στην γλώσσα της αγοράς.
  Και τότε, στην δύσκολη στιγμή για αυτούς που έσπερναν το τρόμο των spreads καθημερινά,  ήρθε η ελληνική κυβέρνηση δια του ΟΔΔΗΧ να κάνει μια ειδική δημοπρασία στις 30 Μαρτίου 2010 για να πάρουν οι «κερδοσκόποι» το 1 δις των ομολόγων που πούλησαν χωρίς να κατέχουν.
Αρωγός πάντα η «ελληνική» κυβέρνηση στο πρόβλημα των αρπακτικών που καθημερινά έσπρωχναν την Ελλάδα πιο κοντά στο γκρεμό, αυτή η κυβέρνηση, και κανείς δεν μιλάει γι΄αυτό, έκανε μια ολόκληρη δημοπρασία ομολόγων για να δώσει την δυνατότητα στους «κερδοσκόπους» να κλείσουν τις θέσεις τους  στα 20ετη ομόλογα που πούλησαν χωρίς να τα κατέχουν.
Έτσι η κυβέρνηση ξεπούλησε και ξεπουλάει την χώρα, με τέτοιους τρόπους και τέτοιες μεθοδεύσεις,  η κατ΄ ευφημισμό και μόνο ελληνική κυβέρνηση, διασφάλισε την πορεία της χώρας και των πολιτών στο γκρεμό.
Και τώρα διασφαλίζει και  την τιμή των ιματίων της χώρας , τώρα αγωνιά μπας και δεν ισοπεδωθούν οι τιμές των ελληνικών επιχειρήσεων για να τις αγοράσουν οι μαυραγορίτες εντολείς τους.
Γι΄αυτό άλλωστε σε στιγμές που η χώρα βυθίζεται στην άβυσσο αυτοί επιτρέπουν τις ανοικτές πωλήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο , δηλαδή την πώληση μετοχών που δεν τις κατέχει κάποιος το  λεγόμενο και short selling
  Είναι ο σίγουρος τρόπος για να γκρεμίζονται οι τιμές των μετοχών και των επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΒΆΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΗΜΕΡΉΣΙΟΣ ΤΖΙΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ.
Έτσι μεθοδικά , κυνικά και ξεδιάντροπα αυτοί που «κυβερνούν» εκτελώντας εντολές ,σε μια περίοδο το πρώτο πράγμα που έπρεπε να διασφαλίσουν θα ήταν η προστασία  της αγοράς από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις μέσω του απόλυτου όπλου μαζικής καταστροφής που είναι το short selling, αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα βλέποντας κάθε μέρα να χάνεται ο πλούτος της χώρας και των πολιτών της.
Κανένας δεν μιλάει για τις ανοικτές πωλήσεις  , δηλαδή το short selling, αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα που οι διοικούντες υπηρετούν . Και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ ΤΟΥ 2009 ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟ short selling .
Γιατί άραγε το έπραξαν αυτό ;;; Μήπως γιατί ήθελαν τοτε να προστατεύσουν τις αγορές τους από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις που στόχο είχαν να εκμηδενίσουν τις τιμές των μετόχων ;;

Και η Ελλάδα το είχε απαγορεύσει εκείνη την περίοδο, και το επέτρεψε ξανά τον Σεπτέμβριο του 2010 για να στείλει από τότε τις μετοχές στα τάρταρα.
Ακούσατε πουθενά κανείς να μιλάει για την κατάργηση των  ανοικτών πωλήσεων των  μετοχών πουθενά, άκρα του τάφου σιωπή, το έγκλημα  πρέπει να συντελεσθεί πρώτα και ύστερα θα βγουν οι ντελάληδες για να μας «ενημερώσουν».
Να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει πισωγύρισμα , αυτοί που πρόδωσαν την χώρα, αυτοί που την ξεπουλάνε, σύσσωμο δηλαδή το πολιτικό σύστημα της χώρας αυτής , για ένα πράγμα μόνο νοιάζεται, πώς να τ΄οικονομισει από το λείψανο της Ελλάδας και πώς να μείνει έστω και μια μέρα παραπάνω στην κυβερνητική του καρέκλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: