Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ο δρόμος θα είναι μακρύς…

Να γνωρίζετε μόνο ότι το παιχνίδι είναι στημένο και το αποτέλεσμα προαποφασισμένο. Αυτό που θέλουν θα το πετυχουν , γι΄αυτό άλλωστε προετοιμάζεται η κατάσταση με τις δόσεις τρόμου φόβου και πανικού που παράγουν καθημερινά.
Αυτό  είναι το κρίσιμο διάστημα που πρέπει να αξιοποιηθεί αυτό που με τόσο κόπο έστησαν για μήνες τώρα. Τώρα πρέπει να δρέψουν τους καρπούς της επιτυχίας τους. Εμείς το αναφέραμε σε πολλές αναρτήσεις μας και θα το ξαναπούμε , δεν χρεοκοπούμε τώρα, ουτε πιστεύουμε στις προβοκατόρικες διαρροές περι επιστροφής στη δραχμή που οι ίδιοι και τα επιτελεία ψυχολογικού σχεδιασμού προωθούν προς τα έξω. Δεν πιστεύουμε επίσης σε κούρεμα ομολόγων στην φάση αυτή, έχουμε γράψει εδω τι ακριβώς πιστεύουμε ότι θα γίνει .
Οι με έντεχνο τρόπο «επιβολή» για αποκρατικοποιήσεις,  που μας παρουσιάζουν σ΄αυτή την φάση της κρίσης, ήταν προαποφασισμένες από την αρχή και δεν είναι τίποτα άλλο από την «εκκαθάριση» της «εταιρείας».
Οι εντάσεις, τα αδιέξοδα, οι καταληκτικές ημερομηνίες , οι δόσεις που κινδυνεύουν και αλλά τέτοια είναι ένα καλοστημένο σενάριο για να αποσυντονίσει τον πολίτη για να τον κάνει να αποδεχτεί την λύση που του προσφέρουν , για να φάνει η επιδίωξη τους ως η μοναδική σωτηρία.
 Και για να γίνει αυτό , για να φαντάζει η εκτέλεση σωτηρία, χρειάζονταν ο καθημερινός αυτός τρόμος που μας πουλανε. Χρειαζόταν όμως ο χρόνος  και για να επιβληθούν τ΄αλλα «μέτρα» πρώτα, αυτά που επιβλήθηκαν, και το σημαντικότερο για να εξευτελιστούν οι τιμές των προς εκποίηση εταιριών. Έτσι με αυτή την λογική του ξεπουλήματος  θα εκποιηθεί η δημόσια περιουσία, όπως ακριβώς πωλουνται τα περιουσιακά στοιχεία μιας υπό εκκαθάριση πτωχευμενης εταιρείας.  
Αυτές είναι οι «λύσεις» που μας προτείνουν , για το δικό τους καλό βέβαια, για να μπορούν να ωφεληθούν τα μέγιστα από αυτά που θα «αγοράσουν» .
Να γνωρίζετε όμως ότι τέτοιες λύσεις ,που τις προωθεί αυτό το  διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ένα είναι το σίγουρο,  ότι δεν είναι προς όφελος των πολιτών και της χώρας, εξυπηρετούν τα συμφέροντα εκείνων που ελέγχουν και τους πολιτικούς και τις εξελίξεις.
Πρέπει να διαμοιραστεί η δημόσια περιουσία και αυτό είναι που προέχει αυτή την στιγμή, πρέπει να πουληθεί στους μαυραγορίτες επενδυτές σε τιμές εξευτελιστικές.
Γι΄αυτό άλλωστε και η κατρακυλά του χρηματιστηρίου τόσους μήνες, γι΄αυτό άλλωστε και η επαναφορά του short selling επι των μετοχών  την πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα. Προετοίμαζαν την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων. Έτσι αυτό που μένει τώρα είναι η αναγγελία των ιδιωτικοποιήσεων,  μετά από μερικές ακόμα ισχυρές δόσεις τρόμου για να χειραγωγηθεί ο πολίτης.
Οι τιμές μπορεί να πέσουν ακόμα περισσότερο  στο ευρύτερο σχέδιο απαξιώσεις των τιμών , και μετά τις εξαγγελίες να ανακάμψουν για να υπάρχει και το άλλοθι ότι αυτό ήταν το σωστό και οτι από τις εξευτελιστικές τιμές ε κερδίζουμε και ένα ψίχουλο παραπάνω.
Μετά θα έρθουν οι συγχωνεύεις των τραπεζών χωρίς να αποκλείονται και οι εξαγορές τους από τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού ειδικά στην περίπτωση της Εθνικής τράπεζας.
Σταδιακά η κατάσταση θα μοιάζει καλύτερη και ο καθημερινός τρόμος των δελτίων ειδήσεων θα υποχωρήσει και θα δώσει την θέση του στην αισιοδοξία και τα «καλά» νέα, όχι απότομα όμως  αλλά σταδιακά .
Η επιμήκυνση και η μείωση του επιτοκίου των ομολόγων είναι δεδομένο ότι θα γίνει.
Και όμως θα έχουμε ακόμα περισσότερο βυθιστεί στην κινούμενη άμμο, θα έχουμε υπογράψει ένα νέο μνημόνιο , θα έχουμε παραδώσει όλη την δημόσια περιουσία μας, θα έχουμε υποθυκευση όλη την χώρα, θα έχουμε συμφωνήσει στους όρους της  αναθεώρησης της Λισσαβόνας , θα έχουμε εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία , και  αυτή την φορά θα ψηφιστεί  στην βουλή όχι μόνο το μνημόνιο αλλά και η  δανειακή σύμβαση, γι΄αυτό και το σενάριο περι συναινέσεως και αλλά τέτοια.
Θα έχουμε λοιπόν  συμφωνήσει ουσιαστικά με την ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας και με την εξαθλίωση των πολιτών της .
Να ξέρετε ότι είμαστε στην αρχή ακόμα.
Καλή τύχη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μοιρολατρικά τα λες όταν το ΜΕΛΛΟΝ είναι ΑΟΡΑΤΟ, και ζούμε σε μια απρόβλεπτη χώρα με ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ εξεγέρσεις κατά μοιρολατρών τυράννων.