Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Τελικά ποιοι είναι πιο επικίνδυνοι για αυτή τη χώρα ;;;

Καταλάβατε τώρα γιατί τόσο καιρό απαξιωνόταν το χρηματιστήριο και οι μετοχές του;;;

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί την πιο κρίσιμη στιγμή στην οικονομική πορεία της χώρας επανήλθε η ανοικτή πώληση μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο;;;
Οι Ανοικτές πωλήσεις που είχαν απαγορευτεί παγκόσμιος απ΄όλα τα χρηματιστήρια κατά την διάρκεια της «κρίσης» 2008 και 2009.
Από τον Αύγουστο του 2010 που επανήλθε το short selling δηλαδή οι ανοικτές πωλήσεις μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών μετά από απόφαση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, το χρηματιστήριο βυθίστηκε. Βυθίστηκε για να φτάσουμε στο σήμερα και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε τιμές εξευτελιστικές.
Ακούσατε ποτέ κανένα να διαμαρτύρεται για τις ανοικτές πωλήσεις μετοχών;;;
Ούτε και για την δημοπρασία των 20ετων ομολόγων στις 30 Μαρτίου 2010 δεν ακούσατε τίποτα, είναι γιατί έγινε για να διευκολύνει τους «κερδοσκόπους» που είχαν πουλήσει ομόλογα και μετά δεν τα έβρισκαν για την εκκαθάριση.
Και τώρα να είστε σίγουροι αφού απαξίωσαν τις τιμές των μετοχών για να πουλήσουν στους μαυραγορίτες, τώρα θα τις ανεβάσουν και λίγο για να έχουν το ατράνταχτο επιχείρημα  ότι «οι αγορές» εγκρίνουν, και ότι ε δεν πουλάμε και στον πάτο...
Διαβάστε  εδώ και εδώ τι αναφέραμε σε παλαιότερες αναρτήσεις .
Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα δεν έχουν πρόγραμμα και σχέδιο. Δουλεύουν μεθοδικά και αποτελεσματικά για να πετύχουν αυτό που θέλουν , μόνο που αυτό που θέλουν δεν συμπίπτει με το καλό της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: