Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Σχέδιο : «Ασθενής στην εντατική»…


Τα όπλα, βλέπε χρηματοπιστωτικά εργαλεία, είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων, αρκεί να πατήσουν το «κουμπί».Το «παιχνίδι» παίζεται με μεγάλες δόσεις τρόμου και με αδρανοποιημένο το σύνολο του υγιούς κοινωνικού ιστού.
Η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε και παίζει με τους «κερδοσκόπους» και τα «επενδυτικά» κοράκια το παιχνίδι του τρόμου. Είναι ένα παιχνίδι που δεν το κατέχει και δεν μπορεί να το χειριστεί, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υπακούει  πρόθυμα  στις εντολές «άνωθεν».
 Η χώρα παίζει με την φωτιά, η κυβέρνηση προσεταιρίζεται τα χειρότερα των αρπακτικών και  εκτελεί προσχεδιασμένα σενάρια. Ποτέ όμως δεν μπορεί να ξέρει αυτή η «συμμαχία» που μπορεί να οδηγήσει πραγματικά.  
Γιατί παρόλο των δεσμεύσεων και των συμφωνηθέντων ποτέ δεν ξέρεις η «άλλη» πλευρά την κρίσιμη στιγμή τι μπορεί να κάνει.  Μπορεί δηλαδή την ώρα των «αποφάσεων» να δει το συμφέρον της στην απέναντι πλευρά της όχθης, όποια και αν είναι η όχθη αυτή.
Αυτό όμως δεν πολυνιαζει την ελληνική κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα , άλλες είναι οι αναγκαιότητες και οι έγνοιες τους.
Αυτό που παρακολουθούμε τώρα είναι  τα ιμάτια  που πρέπει μετά την σταύρωση να μοιραστούν, γι΄ αυτό και η σφοδρότητα της επικοινωνιακής πολιτικής και διαχείρισης. Εδώ θα μοιραστούν τα κομμάτια , τι παίρνει ο καθένας, και φυσικά αυτά που μοιράζονται είναι δημόσιες επιχειρήσεις και υποδομές.
Η ένταση της χρεωκοπίας θα συνεχιστεί γιατί αυξάνει το φόβο και την ανασφάλεια και αδρανοποιεί τον πολίτη. Να είστε σίγουροι ότι όταν χρεοκοπήσουμε αυτό θα γίνει χωρίς καν να μπορέσετε να αντιδράσετε, κεραυνός εν αιθρία. Δεν θα αναγγέλλεται στις εκπομπές τους ούτε θα διαφημίζετε.
Γι΄αυτό όπως είπαμε και πάλι, αυτή δεν είναι η στιγμή που θα χρεοκοπήσουμε. Είναι όμως η στιγμή που ο πανικός πρέπει να μεγιστοποιηθεί για να «σωθούμε» με τα μέτρα που θα ανακοινώσουν.
Η «έξοδος» από την στενωπό προϋποθέτει και το πλήρες εξανεμισμα της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών και συγκέντρωση της στα χεριά των λίγων μαυραγοριτών «κεφαλαιούχων», μην ξεχνάτε ότι το σύνολο των ιδιωτικών καταθέσεων εντός Ελλάδας ανέρχονται στα 200 δις ευρω.
Όταν ξεζουμίσουν κάθε ικμάδα από τον παραγωγικό ιστό της χώρας τότε θα είναι αργά για οποιαδήποτε  ενέργεια.
Και όμως λύσεις υπάρχουν και μπορούν να διασώσουν την χώρα και  να φέρουν ανάπτυξη, αρκεί να υπάρχει βούληση για κάτι τέτοιο.  Αρκεί να μην υπάρχει προσήλωση στο προσχεδιασμένο  σκηνικό που για μήνες τώρα μας ξετυλίγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: