Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αποπροσανατολισμός και τρόμος…

Την ώρα που μεθοδεύουν να περάσουν την αναθεώρηση της συνθήκης της Λισαβόνας που ουσιαστικά οδηγεί την χώρα στην ελεγχόμενη πτώχευση , Ο κλαψιάρης υπουργός υγείας που ξέμεινε από σάλιο παρατιέται μεν εάν ….αλλά μέχρι τότε μένει.
Έτσι η κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, στρέφουν την προσοχή  στις ενδεχόμενες εκλογές , στις υπό όρους παραιτήσεις υπουργών,  και σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά που είναι σημαντικά αυτή την ώρα.
Η συμφωνία με τους δανειστές και όχι με τους εταίρους, γιατί δεν υπάρχουν εταίροι, έχει γίνει.   Αυτό που μένει είναι να την περάσουν και επικοινωνιακά στο λαό.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την αναθεώρηση της συνθήκης της Λισαβόνας,  που μας πτωχεύει μετά το 2013, και την εκποίηση δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές.
Αυτά είναι τα σοβαρά που πρέπει να μην τεθούν σε συζήτηση, γι΄αυτό και η «παραίτηση» δια της παραμονής του υπουργού υγείας της κυβέρνησης.
Ο οποίος υπουργός υγείας έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τον Μάρτιο, μιας και μας έλεγε με κορώνες μάλιστα πριν από μερικούς μήνες, ότι αν μέχρι το Μάρτιο τα νοσοκομεία δεν έχουν διπλογραφικό σύστημα αυτός θα παραιτηθεί, και μας έδινε το λόγο του γι΄αυτό.
Κανένας όμως δεν το ρώτησε στις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις  γιατί δεν έχει ήδη παραιτηθεί μιας και τα νοσοκομεία ακόμα δεν έχουν διπλογραφικό σύστημα, αυτά βλέπετε είναι μικροπράγματα.
Έτσι λοιπόν από την μια έχουμε την στροφή του ενδιαφέροντος στις «πολιτικές» εξελίξεις, και από την άλλη τον τρόμο και τον πανικό της «εξόδου» από την ευρωζώνη να σκεπάζουν και να κρύβουν τα πραγματικά ζητήματα για τα οποία θα έπρεπε να αποφασίσει ο Έλληνας πολίτης.
Αντ΄αυτου μας προετοιμάζουν για νέες «νίκες» και νέες «σωτηρίες» της χώρας  όταν θα ανακοινώσουν την επιμήκυνση του χρέους, που όμως προϋποθέτει   την ψήφιση της αναθεωρημένης συνθήκης και την εκποίηση της δημοσίας περιουσίας.
 Τελικά ποια συμφέροντα νομίζετε ότι υπηρετούν η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα;;; μιας και ένα είναι σίγουρο ότι δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: