Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Οι «Πατριώτες» με το αζημίωτο…

Αυτό το παιχνίδι της αναμονής, της παρατεταμένης φαινομενικής αδράνειας η οποία συνοδεύεται από πλήθος αντιφατικών δηλώσεων, σωζόμαστε , όχι πτωχεύουμε, βγαίνουμε από το ευρω , όχι μένουμε , και πάει λέγοντας, αυτό το παιχνίδι δεν είναι ελληνικό.
Το σχέδιο είναι καθαρά του Δ.Ν.Τ και έχει χαραχτεί από το υπεύθυνο τμήμα ψυχολογικού σχεδιασμού.Η ελληνική κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα απλώς έχουν κληθεί να το υλοποιήσουν.
 Σ΄αυτό το σχεδιασμό εντάσσονται και δηλώσεις όπως της ελληνίδας "ευρωπαϊκής" επιτρόπου για ενδεχόμενη έξοδο από την Ε.Ε., ή και ακόμα αυτές οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με το δίλημμα ευρω με μέτρα ή δραχμή και πτώχευση.
Το κλίμα πρέπει να φορτιστεί να υπάρχει ανοικτή πλέον η συζήτηση για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ε.Ε. , για τρομερά πράγματα που μπορούν να συμβούν, ενώ από την άλλη θα υπάρχει απραξία και ο χρόνος θα τρέχει.
Θα τρέχει αφού πρώτα έχουν θέση την καταληκτική ημερομηνία για την  αναγγελία του μοιραίου λόγω έλλειψης χρημάτων, και αυτό βεβαία το έκανε σαφέστατο ο υπουργός οικονομικών στην εμφάνιση του στην γνωστή τηλεοπτική εκπομπή την προηγούμενη δευτέρα.
Λεφτά υπάρχουν μέχρι τον Ιούλιο είπε, μετά λουκέτο. Όλα αυτά έδειξαν το τέλος του δρόμου από μεριάς κυβέρνησης , ενώ δραματοποίησαν την κατάσταση σε σημείο απόλυτης κατάρρευσης.

Το σκηνικό και πάλι έχει στηθεί, τρόμος , φόβος, πανικός  και βέβαια απραξία, για να φωνάζουν οι πολίτες «γιατί δεν κάνατε κάτι», να είστε σίγουροι ότι γι΄αυτό το «κάτι» που θέλουν να κάνουν γίνονται όλα αυτά και στήνονται αυτά τα «σκηνικά».
Καταρρέουμε ουρλιάζουν καθημερινά από τους τηλεοπτικούς δεκτές τα «σκυλιά» της ενημέρωσης. Και ήρθε και το διευκρινιστικό μήνυμα της επιτρόπου τι θα πρέπει να κάνουμε για να μην καταρρεύσουμε. Θα πρέπει, λέει η επίτροπος,  να δεχτούμε ότι μας λένε οι δανειστές μας, αυτή και αν δεν είναι υπεύθυνη  εθνική θέση, "πατριωτική" θα την χαρακτήριζα, με το αζημίωτο φυσικά.
Και όμως όλα αυτά λίγη σημαία έχουν, σκοπός τους είναι να ακολουθήσουν κατα γραμμα το σχέδιο που τους δόθηκε από τους ειδικούς ψυχολογικού  πολέμου του «Ταμείου».
Αντιφατικά μηνύματα, παρατεταμένη αβεβαιότητα, κλίμα κατάρρευσης, αδράνεια, δηλώσεις τύπου ευρω ή θάνατος, ατέλειωτες συζητήσεις που δεν βγάζουν πουθενά, το ρολόι να τρέχει ,ο λαος πανικόβλητος να ζητάει να «κάνουν κάτι», οτιδήποτε.
 Ο λαός κουρασμένος από την συνεχή και παρατεταμένη πίεση, το συνεχές άγχος της ενδεχόμενης  καταστροφής της χώρας ή της σωτηρίας, δεν εχει ψυχικά αποθέματα, παραδίνεται αμαχητί. Παρακαλάει και πιέζει κι΄ολας για «λύση», για «οικουμενική», για οτιδήποτε τέλος πάντων αρκεί να τελειώνει το μαρτύριο.  
Έτσι όταν τελικά έρθει η «λύση»  θα μοιάζει με σωτηρία και ας είναι ο επιθανάτιος ρόγχος.
Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι όλοι αυτοί , το πολιτικό σύστημα, είναι πρόθυμοι και να συναινέσουν και να αναφωνήσουν όλοι μαζί  «ζήτω οι  δανειστές». Άλλωστε αυτό έκανε χτες η «επίτροπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: