Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Παραμύθια με δόσεις…

Αν υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει την 5η δόση να βγει και να μας το πει.
Όχι μόνο την πέμπτη δόση θα μας δώσουν, αλλά και νέο δάνειο θα μας δώσουν .
Τα χρήματα αυτά που υποτίθεται μας δίνουν, δεν πηγαίνουν στην στήριξη του ελληνικού κράτους , αλλά στις τσέπες των ομολογιούχων του ελληνικού δημόσιου.
Οι οποίοι ομολογιούχοι παίρνουν το 100% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που λήγουν.
Εσείς λοιπόν τι λέτε θα μας την δώσουν την 5η δόση για να πληρωθούν οι ομολογιούχοι ή οχι;;;
Αυτή και αν δεν είναι ερώτηση για δημοψήφισμα.
Βέβαια η εκταμίευση της 5ης δόσης δεν σώζει την Ελλάδα αλλά τους κατόχους ελληνικών ομολόγων. Την Ελλάδα την σπρώχνουν όλο και πιο βαθιά στην κρίση και στο τέλμα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφορεί ψιλό-μασημένο και το εξής σενάριο: αν μέχρι την ημερομηνία καταβολής "της 5ης δόσης" δεν έχουμε δώσει τα ανταλλάγματα που θέλουν, για να μην υπάρξει κανόνι θα δώσουν κατευθείαν τα λεφτά στους κατόχους ομολόγων. Για να φανεί ότι έχει κόστος για τον ελληνικό πληθυσμό η κυβέρνηση θα κάνει απότομα νέες περικοπές με την δικαιολογία οτι δεν πήραμε την 5η δόση. Στην πραγματικότητα όμως ολα τα λεφτά της τρόικας πάνε έτσι κι' αλλιώς κατευθείαν στους δανειστές, μέχρι τελευταίου σεντ. Οι άνθρωποι είναι ιδιοφυΐες. (ή εμείς είμαστε κάφροι, δεν ξέρω...)
Σ.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικα...

"US economist Adam Lerrick, of the American Enterprise Institute, said the IMF is paying for big mistakes it made early on.
...
In the end the Fund will lend the money. .. The Greeks will make new promises, the Europeans and the IMF will accept new relaxed conditions."

www.tipnews.info/business/NTQ2NTc=/2011/05/28/greece_eu_imf_economy_politics

Σ.

mediaspotgr είπε...

Το αποτέλεσμα ότι και να γίνει είναι το ίδιο . Τα χρήματα θα πάνε στις τσέπες των δανειστών, ενώ το χρέος από χρέος ομολόγων και ελεύθερο βάρους γίνεται ενυπόθηκο δάνειο .
Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι η Deutcshe Bank εχει διαγράψει το ελληνικό χρέος από τους ισολογισμούς της, πράγμα που δεν μπορούν να κάνουν ακόμα οι γαλλικές τράπεζες . Χρειάζονται λοιπόν τον χρόνο για να μπορέσουν να το κάνουν αυτό .

Από την άλλη οι ελληνικές τράπεζες εισπράττουν από την δανειακή σύμβαση κάθε εξάμηνο περίπου 5 δις ευρω για τις λήξεις των ομολόγων που κατέχουν.

Και εκεί είναι το όλο ζήτημα , όλοι χρειάζονται χρόνο , χρόνο που επωμίζεται στην πλάτη του ο Έλληνας φορολογούμενος .