Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ο "αστάθμητος" παράγων ...

Γερμανία -  Γαλλία σημειώσατε 2 … στο ημίχρονο
Με την βοήθεια του Αμερικανού διαιτητή.
Τα μαχαίρια βγήκαν. Από την μια η Γερμανία και η πολιτική της για άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους  και από την άλλη η γαλλική πλευρά με την Ε.Κ.Τ.
Και εδώ εντάσσεται το περίφημο ραντεβού της Μερκελ που τελικά δεν έγινε με τον τέως Διευθυντή του Δ.Ν.Τ.
Το ραντεβού είχε προγραμματιστεί για την προηγουμένη Κυριακή στις 8 μμ  ασυνήθιστη πραγματικά ημέρα και ώρα για συνάντηση τέτοιου βεληνεκούς, Κυριακή απόγευμα.
Ίσως τελικά ο πρώην διευθυντής του Δ.Ν.Τ. να είχε συμφωνήσει με την πλευρά της Γερμανικής κυβέρνησης για άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Το έδαφος είχε προετοιμαστεί κατάλληλα και με τις δηλώσεις του  Γερμανού υπουργού των οικονομικών, περί βιώσιμου ή μη χρέους, αλλά και με την ανοικτή επιστολή του διευθυντή έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας  Handelsbplatt που καλούσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισπεύσει το μοιραίο και να αποφασίσει την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις δείχνουν πάντως ότι πηγαίναμε ολοταχώς για άμεση αναδιάρθρωση αλλά τελικά την τελευταία στιγμή άλλαξαν τα πράγματα.
Πάντως σήμερα, από την άλλη πλευρά,  ο επικεφαλής της Ε.Κ.Τ. χαρακτήρισε το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης , με την οποιοδήποτε μορφή της, ως αιτία πολέμου ικανή να διακόψει την ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες.
Το διακύβευμα φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά μεγάλο γι΄αυτό άλλωστε και τα όπλα που εξαπολύουν είναι από τα πλέον θανατηφόρα.

Εδώ δε πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Αμερικανικός παράγων δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση μια τέτοια εξέλιξη, άμεσης αναδιάρθρωσης,  γιατί εκτός των άλλων φορτώνει τις τράπεζες του με την καταβολή των αποζημιώσεων των ασφάλιστρων κινδύνου.

Τελικά κάποιοι θα γινόντουσαν πολύ μα πολύ πλούσιοι αυτή την εβδομάδα, εισπράττοντας τα χρήματα των ασφάλιστρων κινδύνου επι των ελληνικών ομολόγων,  λογάριαζαν όμως χωρίς το «ξενοδοχείο».

Ένα πάντως είναι το σίγουρο ότι τα χρήματα είναι πολλά και το παιχνίδι χοντρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: