Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Μαύρα Κοράκια …

Αν κοιτάξει κανείς τους χρηματιστηριακούς δείκτες των άλλων δυο χωρών της ευρωζώνης που βάλλονται από την «κρίση» όπως η Ελλάδα θα απορήσει, οι δείκτες του χρηματιστηρίου τόσο της Πορτογαλίας οσο και της Ιρλανδίας όχι μόνο δεν έχασαν από την αρχή του χρόνου αλλα βρίσκονται κοντά στα υψηλα του έτους.
Στην Ελλάδα όμως το χρηματιστήριο κατρακυλαει καθημερινά όλο και πιο κάτω γράφοντας όλο και πιο χαμηλά ,ενώ παραδοσιακές μετοχές όπως της εθνικής τράπεζας διαπραγματεύονται ακόμα και κάτω της ονομαστικής τους αξίας.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;;; ποιος είναι ο παράγοντας εκείνος που διαφοροποιεί τα πράγματα μεταξύ Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας;;
Η απάντηση είναι μόνο μια , το παιχνίδι είναι στημένο και προσυμφωνημένο. Η κυβέρνηση χέρι χέρι μαζί με το «κερδοσκοπικό» κατεστημένο έχει καταστρώσει το σχέδιο που βρίσκεται σ΄ εξέλιξη.
Γι΄ αυτό το λόγο και σφυρίζουν αδιάφορα για το short selling τις ανοικτές δηλαδή πωλήσεις  επί των μετοχών σε μια αγορά που έχει ημερήσιο τζίρο γύρω στα 70 εκατομμύρια .
Δηλαδή με μερικά μόνο εκατομμύρια μπορούν να κατευθύνουν την αγορά εκεί που θέλουν, με μετοχές που δεν κατέχουν αλλά τις πουλανε για να τις αγοράσουν χαμηλότερα. Και κανείς δεν θέτει θέμα, κανείς δεν ενδιαφέρεται, κανείς δεν λέει κουβέντα, γιατί όλοι γνωρίζουν.... Πρέπει οι μαυραγορίτες – επενδυτές να αγοράσουν κοψοχρονιά αυτά που θέλουν , και αρωγός στην προσπάθεια αυτή η «ελληνική» (;;) κυβέρνηση.
Το χρηματιστήριο όμως και οι εταιρείες  του είναι ο πλούτος και οι αποταμιεύσεις της χώρας, είναι τα αμοιβαία κεφάλαια και οι καταθέσεις του κάθε πολίτη,  και φυσικά θα είναι το «κέρδος» των αρπακτικών που έρχονται να «επενδύσουν» κατασπαράζοντας  τις σάρκες της χώρας και των πολιτών της. Γνωρίζουν καλά οι μαυραγορίτες του πρωθυπουργού ότι κανένας  λαός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς τηλεπικοινωνίες, χωρίς λιμάνια, χωρίς δρόμους, χωρίς υποδομές, και αυτά είναι που θέλουν .
Μην απορείτε λοιπόν για τίποτα που βλέπετε, η Ελλάδα μετασχηματίζεται και εξελίσσεται , όπως λέει και ο πρωθυπουργός, μόνο που οι μέθοδοι που υιοθετούνται είναι πολύ παλαιές, τις χρησιμοποιούσαν και στην κατοχή οι μαυραγορίτες όταν ήθελαν να αγοράσουν οτιδήποτε είχε αξία δίνοντας ένα τενεκέ λάδι στην καλύτερη περίπτωση.
Αυτή την ανάπτυξη μας φέρνουν και με τέτοια κοράκια συνομιλούν για το «καλό» μας.
Από τέτοιους μετασχηματισμούς όμως  έχουμε χορτάσει και δεν περιμένουμε τον κάθε χαζοχαρούμενο που θέλει να το παίξει πρωθυπουργός να μας πει αν αυτό που ζούμε είναι σωτηρία ή καταστροφή, το ζούμε καθημερινά και το βιώνουμε. Τον «παράδεισο» που επαγγέλλονται, κοροϊδεύοντας μας,  εμείς τον ζούμε, κάθε μέρα ζούμε το μαρτύριο βλέποντας ότι είναι ατελείωτο  .
Μόνο να αναφέρουμε ότι δουλειά της κάθε ελληνικής κυβέρνησης είναι να προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον ,τον πλούτο της χώρας και την ευημερία των πολιτών  και όχι να τον παζαρεύει με αρπακτικά και τοκογλύφους, αυτή την δουλειά την  κάνουν τα κοράκια των πλειστηριασμών .

2 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Από το κακό στο χειρότερο. Μέχρι πού θα πάει όλο αυτό; Απορώ.

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα είναι πως θα απαλαγούμε μια ώρα αρχίτερα απ' αυτούς τους πουλημένους.