Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Τίποτα δεν είναι πια όπως πριν.


Ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουν χρόνια, ο σπόρος έχει φυτευτεί στο μυαλό των νέων ανθρώπων, και μια μέρα θα διεκδικήσουν ξανά αυτά που κάθε δημοκρατικός και ελεύθερος άνθρωπος δικαιούται, την ελευθερία του.
Ο λαός να αποφασίζει...

Το παιχνίδι δεν παίζεται πλέον μέσα στις ατελείωτες, ηλίθιες και ανούσιες «αντιπαραθέσεις» των κομματικών μηχανισμών και των θεσμών της εξουσίας τους.
Δεν υπάρχει ανάγκη να ακούμε τις βλακώδεις και στημένες δημοσκοπήσεις τους !!!

Ο πολίτης , ο σκεπτόμενος πολίτης, εκφράζεται μέσα από τον ίδιο του τον άμεσο λόγο, μέσα από τις πράξεις του, μέσα από την ακηδεμόνευτη και ελεύθερη αντίδραση του. Τώρα είδε ότι είναι δυνατό και μπορεί να γίνει.

Η λαϊκή οργή δεν έχει ανάγκη αυτούς τους επαγγελματίες πολιτικούς για να καπελώνουν το λαό. Για να καπηλεύονται την εξέγερση του και τους αγώνες του. Ο λαός απαιτεί δημοκρατία. Άμεση και ελεύθερη, χωρίς μεσολαβητές και μεσάζοντες, χωρίς προστάτες.
Όλοι αυτοί που θέλουν τον πολίτη παθητικό θεατή, αποφασίζουν ερήμην του. Του διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον , όπως οι αφενταδες το προδιέγραφαν για τους σκλάβους τους.

Ο Δεκέμβρης όμως ταρακούνησε και αφύπνισε συνειδήσεις, χάραξε βαθιά ανεξίτηλα τα σημάδια του σε κάθε σκεπτόμενο και αγωνιζόμενο άνθρωπο. Έδωσε την σπίθα που χρόνια αναζητούσε στη ζωή του. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά από αυτό , τίποτα και ας φαίνονται όλα σαν να μην έχουν αλλάξει. Άλλαξαν όμως όλα στο μυαλό και στη σκέψη εκείνων που πάντα αναζητούσαν.

Το καθεστωτικό, ολοκληρωτικό, και αστυνομοκρατικό σύστημα που επί δεκαετίες τώρα οικοδομούν, για να προστατεύσουν τα ληστρικά συμφέροντα τους, εμφανίζει ρωγμές και ο σεισμός συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: