Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Λογική και διαστροφή...


Αν η ηθική είναι το αποτέλεσμα της καταπίεσης πάνω στις μάζες, τότε ο νομός είναι το όπλο που την επιβάλει.

Η φύση δεν γνωρίζει από ηθική και νόμους γνωρίζει μόνο από την ανάγκη. Γι΄ αυτό και μπορεί και μεταβάλλεται ανάλογα με τις καταστάσεις και τις ανάγκες για να μπορεί να επιβιώσει.

Η ανθρώπινη κοινότητα αντί να ανέβει ένα σκαλί πιο πάνω, δίνοντας στον άνθρωπο μέσα από την λογική την δυνατότητα της συλλογικής επιβίωσης, όλων των ανθρώπων που την απαρτίζουν, καταδικάζει χωρίς κανένα λογο και καμιά ανάγκη, ανθρώπους στην εξαθλίωση και στην εξαφάνιση.

Είναι το αποτέλεσμα μιας στρεβλής και διατροφικής πορείας που πήρε συνειδητά το ανθρώπινο είδος και το ανθρώπινο μυαλό.

Πάνω σε αυτή την λογική της διαστροφής και στο παράγωγο της, την ηθική , χτίστηκε και κτίζεται όλο το φάσμα, ο ιστός της αράχνης, του νόμιμου και κοινωνικά αποδεκτού που μας περιβάλει.
Είναι εκείνη η ηθική και εκείνη η λογική που αποδέχεται την πείνα, την εξαφάνιση, τη δολοφονία, τη μαζική εξόντωση, την εκμετάλλευση, τη σκλαβιά και την υποδούλωση .
Είναι εκείνη που βραβεύει το μαζικό δολοφόνο στο όνομα του εθνικού συμφέροντος, που πάντα αντιπροσωπεύει το συμφέρον μιας οικονομικής ομάδας.
Είναι εκείνη που καταδικάζει τον πεινασμένο που έκλεψε και εξυμνεί τον άρχοντα που στο όνομα της λογικής αυτής σκοτώνει για να αυγατίσει το βιος του και την δύναμη του.

Η ανθρώπινη λογική δεν είναι προϊόν μιας ομάδας που τη δημιούργησε, είναι αποτέλεσμα συλλογικής «προσπάθειας», και είναι απόρροια αιώνων κοινής διαμόρφωσης από το σύνολο όλων των ατόμων.
Αν είναι να αλλάξει αυτός ο κόσμος και να γίνει καλύτερος τότε` πρέπει να αλλάξει και η διαστροφή της ανθρώπινης σκέψης που τον δημιούργησε.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: