Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Στην εντατική...


Υγεία
, άλλος ένας τρόπος για να τ΄ οικονομάνε τα αρπακτικά που το κατεστημένο δημιούργησε και εξέθρεψε. Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των πολιτών που την χρυσοπληρώνουν, χαρατσώνουν οποίον πέσει στα χεριά τους. Και έχουν και το κεφάλι τους ήσυχο γιατί ο «νταβατζης» τους προστατεύει.

Το ίδιο το ελληνικό κράτος είναι ο νταβατζής της ιστορία αυτής. Το επίσημο ελληνικό κράτος επιτρέπει την συνδιαλλαγή αυτή και το αλλισφερισι, το ίδιο το κράτος εν γνώση του επιτρέπει την υπερκοστολογιση των υλικών για να τα οικονομάνε όλοι, και οι προμηθευτές και οι γιατροί, και οι πολιτικοί. Το ίδιο το κράτος επιτρέπει και θεσμοθετεί επίσημα πλέον, με την ανοχή του, και το «φακελάκι» .

Όλοι στο κόλπο. Μια βίδα που χρησιμοποιείται στις εγχειρίσεις σπονδυλικής στήλης την αγοράζει το ελληνικό κράτος 800% ακριβότερα από το αντίστοιχο κυπριακό, την ίδια βίδα .
Πως θα βγουν αλλιώς οι προμήθειες των γιατρών και των «νταβατζηδων».

Όσον αφορά τον πλουτισμό των γιατρών αυτός επιφέρει και αλλες συνεπειες για τους ασθνεις, και εχει και άλλη μια ακομη παράμετρο. Ο κάθε γιατρός με γνώμονα το κέρδος του, και την προμήθεια του, είναι 25% από κάθε υλικό, αποφασίζει για τον αριθμό των υλικών που θα βάλει στον άρρωστο, μερικές βίδες παραπάνω περισσότερη χαρτουρα για το γιατρό. Και ειδικά στο ΚΑΤ οι γιατροι περνούν προμήθεια ακόμα και από τους κηδεμόνες της σπονδυλικής στήλης που δίνουν στα μικρά παιδιά.

Η διαφθορά και η σήψη στο χώρο της υγείας είναι κάθετη και διαχέεται σε όλα τα επίπεδα από την πολιτική ηγεσία και τους γιατρούς μέχρι τις νοσοκόμες. Υπάρχουν νοσοκομεία που μέχρι και οι νοσοκόμες που κλείνουν τα «επί χρημασι» απογευματινά ραντεβού των γιατρών παίρνουν φακελάκι απο τους ιδίους τους γιατρούς για να παραπέμπουν σ΄ αυτούς τους ασθενείς.

Κάποτε όμως πρέπει να λέμε τα πράγματα και με το όνομα τους, υπάρχουν γιατροί χειρουργοί στο ΚΑΤ που αμείβονται με 2.800 μηνιαίως και διαμένουν σε σπίτι ιδιόκτητο που έχτισαν από το μισθό τους !!! 950 τετραγωνικών μέτρων σε έκταση 10 στρεμμάτων με πισίνα, γήπεδο τένις, γήπεδο μπασκετ, υποστατικό, έχουν 3 υπηρεσίες, και κηπουρό, μιλάω για συγκεκριμένους γιατρούς δημόσιου νοσοκομείου που όλοι γνωρίζουν την «δράση» τους.

Ποιος κλέβει λοιπόν ποιον και ποιος είναι υπερβολικός όταν υπάρχει τέτοιος πλούτος. Πλούτος που προέρχεται από την εκμετάλλευση του αρρώστου και του φορολογουμένου που έχει χρυσοπληρώσει με το αίμα του την υποχρέωση του κράτους να τον περιθάλπει και αυτό το μόνο που κάνει είναι να τον παραδίδει βορά στα δόντια των αρπακτικών .

Δεν υπάρχουν σχόλια: