Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Ράβε, ξήλωνε...

500 θεωρίες κι' ο μικρότερος χαμένος.

Οι βουλευτές έχουν την βουλευτική τους ασυλία για να λένε και να πράττουν ότι θέλουν, από δηλώσεις ανυπόστατες, μέχρι απαλλαγή από τροχαίες παραβασεις, χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν .
Άλλωστε αυτοί εκπροσωπούν το λαό και θα πρέπει να εκφράζονται όπως τους κατέβει , χωρίς να φοβούνται διώξεις. Και ο λαός που τους δίνει την δύναμη και την εξουσία; αυτός δεν μπορεί να εκφράζεται και αυτός ελεύθερα;

Οι δημοσιογράφοι έχουν το « απόρρητο» τους για να λένε και να γράφουν και αυτοί ότι θέλουν. Και μετά να επικαλούνται ότι « όχι εγώ, ο άλλος, αυτός που μου έδωσε την πληροφορία». και ποιος είναι αυτός; «δημοσιογραφικό απόρρητο».

Τελικά αυτός που μένει τενεκές ξεγάνωτος να τυλίγεται σε μια κόλλα χαρτί είναι ο πολίτης.

Ο απλός πολίτης του κυρίαρχου αυτού λαού. Αυτός δεν έχει κανένα άλλοθι για ότι κάνει και ότι λέει, αυτός πρέπει να μετράει πολύ τα λόγια του, στη δημοκρατία που μας αξίζει να έχουμε. Και για ότι πει θα είναι υπόλογος, άλλωστε τα δικαστήρια και οι εισαγγελείς αναμένουν, για να μην ξεχάσουν και τη δουλειά τους δηλαδή, γιατί από την αρχειοθέτηση τόσο πολλών υποθέσεων τελευταία, κινδυνεύουν να γίνουν φύλακες αρχείων .
Κυρίαρχε λαέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: