Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Έργα που πρέπει να δείτε - Ι) LA ZONA

Δεν θέλω να σας πω πολλά. Δεν με ενδιαφέρουν ποιοι έπαιξαν, δεν θα σας μιλήσω για τον φωτισμό, το μοντάζ και άλλα κουραφέξαλα…

Η Ιστορία ...
Μια «παραδεισένια», περιφραγμένη, καλά «προστατευμένη» συνοικία, με δική της φύλαξη, σχολείο, δημοτικό συμβούλιο κλπ..
Κάτοικοι, οι λεγομενοι ευκατάστατοι αστοί,upper-middle-class, οδοντίατροι, μηχανικοί, γυναικολόγοι κλπ.
Κανείς από τον εξωτερικό κόσμο (εκτος βεβαια απο τους υπηρετες τους, οικιακές βοηθοί και σεριουριτάδες) δεν μπορεί να μπει η να βγεί χωρίς εξουσιοδότηση.
Φυλάσσεται με μάντρες που εκπέμπουν ηλεκτροσόκ, ένα πολύπλοκο σύστημα παρακολούθησης με βιντεοκάμερες και σεκιούριτι.

Μετά από κάποια τυχαία συμβάντα 3 «φτωχόπαιδα» του εξωτερικού κόσμου, θα βρουν την ευκαιρία να μπούνε στην «ZONA», με ληστρικούς σκοπούς. Δυο εξ' αυτών θα πέσουν νεκροί στην ληστεία, ενώ προηγουμένως οι ίδιοι έχουν σκοτώσει μια ηλικιωμένη κάτοικο της «ιδιωτικής ζώνης».

Ο τρίτος νεαρός … θα προσπαθήσει να αποδράσει, να βγει από την «ΖΟΝΑ» και εδώ αρχιζει και εκτυλίσσεται η ιστορία… «LA ZONA» μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Σε αυτό το έργο όλα έχουν την σημασία του, τίποτα δεν διαλέχτηκε τυχαία. Ένα έργο βαθιά πολιτικό, ωμό, χωρίς ωραιοποιήσεις και συμβιβασμούς (αυτό, σίγουρα δεν το έχω πει για πολλά έργα).

Ένα φιλμ που όταν τελειώνει δεν θέλεις ούτε να μιλήσεις, γιατί πρέπει πρώτα «να κάτσουν» όλα αυτά που έχεις δει.
Ο σκηνοθέτης δεν έκανε κανέναν συμβιβασμό για να μπορούμε να αισθανθούμε έστω και λίγο καλύτερα για τη κοινωνία μας, για εμάς τους ίδιους. Κατά την γνώμη μου, τα κάλυψε όλα, τα έδειξε όλα… δείτε το!

θα το βρείτε εδώ:http://myblog-nikkin.blogspot.com/2008/09/la-zona-dvdrip.html
Ηλέκτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: