Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Οι «Τρομοκράτες» έρχονται και φεύγουν.

Η τρομοκρατία όμως μένει...


Όσο κάθεσαι στο σπίτι σου και βλέπεις τα γεγονότα από το παραμορφωτικό γυαλί της τηλεοράσεως, αποκομίζεσαι και έχεις ως άποψη αυτό που σου περνάνε και εσύ αποδέχεσαι και υποστηρίζεις, ότι δεν γίνεται αυτοί που είναι έξω και φωνάζουν είναι τσογλάνια και αλήτες.
Τότε ταυτίζεσαι με την εξουσία και είσαι ο φιλήσυχος πολίτης που αποζητά ησυχία και τάξη, ενώ οι άλλοι είναι οι ταραξίες.

Όσο η ασφάλεια του σπιτιού σου, και η σιγουριά του μικρόκοσμου σου, σε απομονώνει από την πραγματικότητα, τόσο οι εικόνες των ΜΑΤ που ξυλοκοπούν διαδηλωτές, που τους ραντίζουν με χημικά και ασφυξιογόνα, βρίσκει πάντα μια καλή δικαιολογία. Άλλοτε μικρότερη και άλλοτε μεγαλύτερη και πειστικότερη γι΄ αυτά που η εξουσία και τα όργανα της επιβάλουν στον πολίτη ως «νόμο» και «τάξη».

Και η κασέτα παίζει πάντα στο γνωστό γνώριμο ρυθμό που επιβάλουν για τους «οικογενειάρχες» και τους «νοικοκυραίους» τα μαζικά μέσα χειραγώγησης.
«Να πάνε να δουλέψουμε», «είναι τρομοκράτες», «μια χούφτα αλήτες τα κάνουν άνω κάτω», και ότι τελικά επινοήσει ως «γραμμή» το κούφιο κεφαλάκι του διατεταγμένου δημοσιοκάφρου.

Μόλις όμως αυτοί οι ίδιοι οι «νοικορυκαίοι» βγουν έξω στο δρόμο, είτε σαν αγρότες, είτε σαν κάτοικοι για να προφυλάξουν τα λιγοστά δέντρα της περιοχής τους, είτε ως απλοί πολίτες που διεκδικούν την επιβίωση τους, τότε νοιώθουν και εκείνοι άμεσα το μακρύ και δολοφονικό χέρι του Ματατζή της εξουσίας να πέφτει πάνω στην πλάτη τους.

Τότε νοιώθει ο καθένας από τους χτεσινούς στυλοβάτες της κοινωνίας, πως είναι να σου φράζουν την αναπνοή και να σου προκαλούν ασφυξία τα χημικά που σου ρίχνουν.

Τότε νοιώθει τον πέλεκυ του κράτους και της δικαιοσύνης, αν συλληφθεί, να πέφτει πάνω του ανελέητος, για να τον τεμαχίσει με τον αντιτρομοκρατικό νόμο τους.

Αυτόν τον απλό οικογενειάρχη, το νοικοκυραίο, που πριν από 2 μήνες έβριζε και ούρλιαζε αποδίδοντας ευθύνες στους μπάτσους, έτσι όπως του μάθανε τα κανάλια να λέει.
«Γιατί δεν επεμβαίνουν» έλεγε τότε για την αστυνομία, ενώ έβλεπε τη βία και την τρομοκρατία των οργάνων της αταξίας, ενώ έβλεπε τους ξυλοδαρμούς των νέων από τα ΜΑΤ αυτός από το σαλονάκι του δήλωνε « να τους μαζέψουν να τελειώνουμε».

Ε λοιπόν να που επενέβησαν και τους μάζεψαν και από το λιμάνι του Πειραιά και παντού όπου ο πολίτης για οποιοδήποτε λόγο τολμήσει να απαιτήσει και να αντιδράσει

Τώρα είναι αυτοί οι «τρομοκράτες».

Κυρίαρχε λαέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: