Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Οταν πέφτουν οι μάσκες ...

Σφαγείο με αποφάγια σάρκας και αίματος...

Ύαινες και κοράκια μαζί με νταβατζήδες, εργολάβους και δικολάβους.



Καμιά φορά οι εντολές προς τους λαντζιέρηδες που κάνουν την βρώμικη δουλειά, δίνουν την δυνατότητα στον πολίτη να δει πίσω απο την κουρτίνα τις πραγματικές ιδιότητες των ατόμων και τι ακριβώς εκπροσωπεί ο καθένας τους.

Όταν παρακολουθείται πολλές φορές τα «μεγάλα» κανάλια της τηλεόρασης έχετε την εντύπωση ότι όλα είναι πολιτισμένα και ότι ο διάλογος εστιάζεται σε θέσεις και απόψεις των συνομιλητών. Μπορεί και να πιστεύετε οτι οι ρόλοι που καλούνται να παίξουν οι συνομιλητές είναι στα πλαίσια της ιδιότητας του καθενός. Ο δημοσιογράφος να ρωτάει για να πληροφορείται ο πολίτης και να διαμορφώνει την γνώμη του και οι πολιτικοί να εκφράζουν τις θέσεις τους και να κρίνονται για τις πράξεις τους, δίνοντας λόγο στο λαό .

Αυτά όλα βέβαια στο κόσμο των «μεγάλων» τηλεοπτικών καναλιών, όπου οι μάσκες εφαρμόζουν τέλεια σε όλα τα πρόσωπα που συμμετέχουν στις εκπομπές τους.

Προσδίδοντας έτσι και την απαραίτητη σοβαροφάνεια που πρέπει να εκπέμπουν προς τα έξω, και δημιουργώντας την ψευδαίσθηση των σοβαρών και ευσυνείδητων ατόμων που είναι στην υπηρεσία του πολίτη και της ενημέρωσης. Και όπου ο κάθε εργολάβος των ΜΜΕ έχει στη δούλεψη του για το καλό του τόπου και της αλήθειας, μιας και ο εργολάβος είναι άτομο «αγαθό», ηθικό και τίμιο, πατριώτης με το αζημίωτο.

Δείτε όμως τι γίνεται όταν φύγουν οι μάσκες από τα πρόσωπα και οι ρόλοι τότε του καθενός δεν χρειάζονται την κουκούλα της «ευπρεπείας» για να καλυφθεί μέσα της το πραγματικό πρόσωπο τους, δείτε τι γίνεται όταν δεν κρατιούνται πλέον τα προσχήματα από κανέναν και ανακαλύψατε τους πραγματικούς ρόλους και τις ιδιότητες όλων αυτών που μας τους λουστράρουν με μπόλικο μεϊκ απ και σοβαροφάνεια για να στελεχώσουν τους «θεσμούς» της «δημοκρατίας», ας γελάσω, δημοσιογράφους και πολιτικούς.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: