Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Σ΄ αυτά που πιστεύω...

Πιστεύω βαθιά στην αξία του ιδίου του ανθρώπου και στην δυνατότητα του ελεύθερος και χωρίς προσταγές να επιδιώκει την αλλαγή προς το καλύτερο.

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι λιγοστοί στο πλανήτη, όπως ήταν πάντα άλλωστε, και ότι μια άλλη ράτσα, μείγμα ανθρωπίνων χαρακτηριστικών με βασικά ένστικτα και χωρίς νοημοσύνη είναι το κυρίαρχο γένος που εξουσιάζει. Αυτό λοιπόν το "είδος" εξελίχθηκε στο ανώτατο όριο της ζωικής κυριαρχίας .

Πιστεύω επίσης και στην αναζήτηση της ατομικής αλήθειας του καθενός, που θα είναι προϊόν της ελεύθερης σκέψης του και της αμφισβήτησης του, που θα τον καθιστά υπέρμαχο της κάθε φορά που θα διακυβεύεται η ύπαρξη της από σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Δεν συμφωνώ με την ιδέα του «αρχηγού» όσο χαρισματικός και αν είναι, η απόλυτη άλλωστε δύναμη απο την εξουσία που οι πολίτες μεταβιβάζουν σ΄ αυτόν τον αρχηγό, διαφθείρει απόλυτα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

Και όπως έλεγε ο Σαντ-Εξιπερί «Γνωρίζω μόνο μία ελευθερία, κι αυτή είναι η ελευθερία της σκέψης.»

Πιστεύω ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι που σκέφτονται μπορούν να διεκδικήσουν ένα κόσμο καλύτερο και διαφορετικό από αυτόν που ζούμε σήμερα.

Ο σκλάβος μιλάει πάντα για τις παροχές που περιμένει από τον αφέντη του, πολλές φορές γκρινιάζει και άλλες κοιμάται ευτυχισμένος γιατί του δώσανε καινούργιο στρώμα και τον ταΐσανε καλύτερα

Ο ελεύθερος στο φρόνιμα πολίτης, αν και πολιορκημένος, ζητά, μάχεται και απαιτεί να ορίζει εκείνος την μοίρα του με τις δικές του αποφάσεις, τόσο απλά.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: