Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Καταδίκη του πρώην Δημάρχου για το Μall Αμαρουσίου


Είδηση που αναρτήθηκε στα εξής blog
indy.gr
foralexandros.blogspot.com


Στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ - (Δήμαρχος Αμαρουσίου επι κατασκευής MALL) σχετικά με την προσφυγή πολιτών με επικεφαλής τον αγωνιστή κ.Δορύλαο Κλαπάκη για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου THE MALL.

Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου οτι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, οτι δεν προξένησε περιβαντολογικές καταστροφές και οτι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.

Η συγκεκριμμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπερ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κου ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη Ο Δήμος Αμαρουσίου.

Μια απόφαση λοιπόν που μας γεμίζει αισιοδοξία οτι σε αυτόν τον αγώνα για την διάσωση των ελεύθερων χώρων δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχουν και Δημόσιοι λειτουργοί που υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον.

Φυσικά ούτε αυτή η είδηση έπαιξε σε κανένα αστικό ΜΜΕ σιγά μη τα έβαζαν με τον Λάτση.


Παρατήρηση δική μας

Διατηρούμε μια επιφύλαξη σχετικά με το αν η απόφαση είναι τελεσίδικη η όχι μιας και δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να καταθέσει ο καταδικασθείς πρώην δήμαρχος αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Όσον αφορά την ποινή νομίζουμε ότι με τέτοιες ποινές νομιμοποιούνται οι δημόσιοι «άρχοντες» ασύδοτα να ενεργούν υποστηρίζοντας τα ιδιωτικά συμφέροντα που εκπροσωπούν χωρίς να φοβούνται τίποτα.

Γιατί 12 μήνες καταδίκη για το τερατούργημα του Mall είναι σαν να επιβραβεύεις αυτόν που κατάστρεψε μια πόλη, δίνοντας τα όλα στο βωμό του κέρδους και του προσωπικού συμφέροντος.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δεν νομίζω να είναι τελεσίδικη, αν και το αναφέρουν όλα τα ιστολόγια. Από ότι ξέρω έχεις 60 μέρες μετά από την απόφαση για να πας στον Άρειο Πάγο. Όλοι αναφέρουν ότι η απόφαση είναι από 19.01., άρα δεν έχουν περάσει 60 μέρες.
Πιστεύω όμως, ότι είναι δευτερεύουσας σημασίας αν είναι τελεσίδικη η όχι. Παρόλου που πιστεύω εξίσου ότι στον Άρειο Πάγο θα έχει πιο «ευνοϊκή μεταχείριση»… πάντα κάπως έτσι δεν γίνεται?
Μείζον θέμα είναι ότι δεν το ανάφερε κανένα, Κ Α Ν Ε Ν Α συμβατικό μέσο μαζικής παραπληροφόρησης , μείζον θέμα είναι η κατάχρηση εξουσίας, φυσικά με πιθανό προσωπικό πλουτισμό, μείζον θέμα είναι τι γίνεται τώρα, δηλαδή έχουμε το πιθανόν μεγαλύτερο παράνομο κτίσμα της Ευρώπης … θα γκρεμιστεί? Ρητορική η ερώτηση... βλέπεις και το ξενοδοχείο μεγάλη Βρετανία ακόμα στέκει καλά όπως και τόσα άλλα παράνομα κτίσματα μεγάλων συμφερόντων, εδώ ακόμα και υπουργός πιάστηκε με αναψυκτήριο… και τι έγινε…