Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Εθνικό σύστημα αφαίμαξης ...


Όλοι το ξέρουν και κανείς δεν μιλάει.

Και ενώ οι άρρωστοι στοιβάζονται, κάποιοι γιατροί θησαυρίζουν, όλοι το γνωρίζουν και το αποδέχονται. Τι ρόλο παίζουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων; Το υπουργείο υγείας τι ρόλο παίζει;

Υπάρχουν γιατροί, συγκεκριμένοι χειρουργοί, που εργάζονται σε δημόσιο νοσοκομείο, Κ.Α.Τ., που αμείβονται με 2.800 ευρώ το μήνα, και τελικά βάζουν στην τσέπη τους από φακελάκια και προμήθειες υλικών απο 160.000 εως 250.000 ευρώ μηνιαίως.
Αν μπορεί κανείς ας μας διαψεύσει, περιμένουμε .

Γιατί η διαφθορά δεν έχει μόνο πρόσωπο, έχει και τον νταβατζή της, που είναι το ελληνικό κράτος.

Δηλαδή 150 τέτοιοι γιατροί κερδίζουν ετησίως το ποσό που με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξοικονομείται από την αύξηση στα όρια ηλικίας των συντάξεων...περί τα 330 εκατ. ευρώ !

Να, που πάνε τα χρήματα, και γιατί πρέπει να φεύγουν από την τσέπη του κάθε ασφαλισμένου. Για να καταλήξουν στις τσέπες μεγαλογιατρών, φαρμακοβιομηχανιών, προμηθευτών και όλων των άλλων που λυμαίνονται τον χώρο της υγείας και τους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων.

Το 25% της αξίας των υλικών που χρησιμοποιούνται στις εγχειρίσεις στα κρατικά νοσοκομεία, το παίρνουν οι χειρουργοί από τις εταιρείες προμηθειών, «μαύρα» στις τσέπες τους.
Το ίδιο υλικό που στοιχίζει στην Κύπρο 500 ευρώ, στην Ελλάδα το αγοράζουν τα κρατικά νοσοκομεία 4.800 ευρώ!!!.

Ανήθικο και παράνομο το αλισβερίσι μεταξύ γιατρών και εταιριών που προμηθεύουν ιατρικά υλικά, ζημιωμένοι οι ασθενείς, τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος.

Δημιουργούν συνθήκες ανήθικου κέρδους, που έχει σαν αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν για την χρησιμοποίηση υλικών, όπως ορθοπεδικά υλικά, βηματοδότες, στεντς κλπ, όχι με βάση τις ανάγκες των ασθενών, αλλά με βάση το κέρδος και τα χρήματα που καρπώνονται από την εταιρεία που προμηθεύει τα ιατρικά υλικά .

.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία σου. Είναι τρομακτικά τα ποσά, και ακόμη πιο τρομακτική η απληστία τους. Τα ονόματα όλων αυτών, θα πρέπει κάποια στιγμή να τα μάθουμε όλοι μας. Μπράβο που έβγαλες τέτοια στοιχεία.