Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Οι καλοί νοικοκυραίοι...

"Κομμάτι του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού".

Καθόμαστε στα ζεστά μας σπιτάκια με την κεντρική θέρμανση, με τους συντρόφους μας στο καναπέ και παρακολουθούμε μέσα στο σκοτάδι την τηλεόραση μας. Ή άλλοτε πάλι δεχόμαστε τους φίλου μας στο σπίτι μας, και προσφέροντας το φαγητό που έχουμε μαγειρέψει συζητάμε μεταξύ κρασιού και φρούτου από τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα του ταλαίπωρου τούτου κόσμου, μέχρι την κατάσταση στο γραφείο και τις διακοπές μας .

Καραγκιόζηδες ενός πολύ political correct μικρόκοσμου , που φοράει καθαρά ρούχα, που επιζητεί την προαγωγή και την «καλή θέση», που αργότερα θα έχει το εξοχικό, πιο αργότερα θα επιθυμεί κομμάτι από την εξουσία του γραφείου, της δουλειάς, της κοινωνίας.
Φαρισαίοι υποκριτές, ενός μικρόκοσμου που έχουμε κατασκευάσει, που εκτός από τα τηλέφωνα των φίλων και των γνωστών μας, εκτός από τα ατελείωτα παζάρια με τον εαυτό μας και τα σκυψίματα δεν μας νοιάζει τίποτα άλλο.
.

3 σχόλια:

Antinemecis είπε...

Και τόσο εθισμένος, σε μία ψευτοζωή που τίποτα που να σε κάνει καλύτερο ως άνθρωπο δεν έχει να προσφέρει, ώστε να μένεις με σκυμμένο το κεφάλι και να μη μπορείς να καταλάβεις το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες σου.
Κι αν οι άλλοι έχουν μία ελπίδα να "ξυπνήσουν" πολύ φοβάμαι ότι ο ραγιαδισμός του έλληνα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αφύπνησης...

Ανώνυμος είπε...

Να μας πεις αν εχεις να
προτεινεις κατι καλυτερο...

Γιατι απο μιζερια και διαπιστωσεις
χορτασαμε πια...

mediaspotgr είπε...

Αν μέσα απ΄ όλα αυτά που βλέπεις, απ΄ αυτά που βιώνεις, απο την δυστυχία, την καταπίεση, το πόνο και την εκμετάλλευση, την φτώχεια και την ανέχεια, δεν μπορείς μόνος σου να πεις τι πρέπει να γίνει, αν δεν το ξέρεις ήδη και δεν το έχεις σκεφτεί μετά απ΄ όλα αυτά...τότε ότι και να σου πω εγώ θα είναι ανώφελο