Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Και η μικρή ασήμαντη μειοψηφία...

Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να βρεθούμε όλοι πλέον όσοι μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους και έχουμε την ιδία απογοήτευση ότι τίποτα τελικά δεν αλλάζει.
Και δεν αλλάζει γιατί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και των πολιτών εκφράζεται και ταυτίζεται μέσα απ΄ αυτό το κατεστημένο, εκπληρώνοντας έτσι τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της για την κατάκτηση του δικού της στόχου, που είναι η αναρρίχηση μέσα σ΄ αυτό το σάπιο περιβάλλον του βολέματος, του λαδώματος, της απάτης, της αρπαχτής, των βυσμάτων της διαφθοράς, της υποταγής, και της δουλικότητα προς τους «αφέντες».

Όλοι αναζητούν τους «καταλλήλους» ανθρώπους για να πετύχουν τους «σκοπούς» τους, και να ζήσουν το όνειρο τους κι αυτοί στη χώρα της διαφθοράς.

Υπάρχει όμως και μια μικρή, ασήμαντη μειοψηφία, που ονειρεύεται και αναζητά αλλά πράγματα. Ονειρεύεται μια άλλη χώρα όπου ο πολίτης θα είναι το κέντρο της κοινωνίας, και όχι ο θεατής των παρελάσεων, και κάθε εξουσίας θα απορρέει απ΄ αυτόν.

Μια μικρή, ασήμαντη, μειοψηφία που αναζητά ισότιμη συμμετοχή στα κοινά, αναζητά ο πολίτης να καθορίζει την μοίρα του και να έχει τον πρώτο και τον τελευταίος λόγο γι΄ αυτή, αναζητά να μπορεί να εκφράσει την βούληση του ο κάθε πολίτης και οι απόψεις του να αποτυπώνονται και να προσμετρώνται ισότιμα στη λήψη των αποφάσεων. Αναζητά η πολιτική εξουσία να ασκείται από τον πολίτη και όχι από μαγαζιά και εταιρείες που τον εκμηδενίζουν ως άτομο στο όνομα μιας κομματικής σκοπιμότητας. Ο πολίτης δεν είναι εργαζόμενος στην κομματική μηχανή, έχει την δική του άποψη έξω από σκοπιμότητες και επιδιώξεις ιδιωτικών φορέων.

Συλλογικά πρέπει να γίνουν πράγματα, έστω για μας που πιστεύουμε σ΄ αυτά, διεκδικώντας αυτά που θέλουμε, και έχοντας ως οδηγό στην πορεία μας την δική μας συνείδηση. Για μια άλλη κοινωνία με δημοκρατικούς θεσμούς, που θα δίνει δυνατότητα και στην μειοψηφία των πολιτών της να εκφραστεί μέσα από τα όργανα της πολιτείας, και δεν θα τους φράζει το στόμα μέχρι ασφυξίας .

6 σχόλια:

Unknown είπε...

protino na sinonoithoume mesou email kai oxi apo ta sxolia

Jimmy Kane είπε...

Nai tha to ithela kai egw auto!!!!

Χασάπης Πέτρος είπε...

Mediaspotgr,
Και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να βρεθούμε από κοντά, άλλωστε σου έστειλα και σχετικό e-mail.
Όμως, όπως το έχω ξαναπεί, οι άνθρωποι του διαδικτύου, λειτουργούν με διαφορετική λογική από αυτή των παλιών συλλογικών οργάνων. Άλλωστε, όλοι μας έχουμε απογοητευτεί από τέτοιες συλλογικές προσπάθειες, όπου ασχοληθήκαμε (φοιτητικά, συνδικαλιστικά, πολιτιστικά κ.λ.π.). Όπως θα έχεις διαπιστώσει και εσύ παντού υπάρχει καπέλωμα και ανελευθερία. Παντού θα συνάντησες την απογοήτευση.
Γι' αυτό πιστεύω, φίλε μου Mediaspotgr, μη χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Έλα να λειτουργήσουμε με τη λογική και τις τεχνικές του διαδικτύου. Του μόνο ελεύθερου χώρου για να εκφραστούν φωνές σαν τις δικές μας.
Ένας τόσο δραστήριος blogger σαν και σένα μπορεί να κάνει θαύματα.

Jimmy Kane είπε...

Δεν νομίζω κανένας να απογοητευτεί.
Αλλά όσο μας κρατάνε τις φωνές και τις ψυχές μας εδώ μέσα, σε blog και σε πλήκτρα τόσο απάνθρωποι θα είμαστε...
Σοβαρά εδώ και πόσο καιρό γραφω και γράφω αλλά δεν ξέρω πραγματικά κανέναν. Θα ήθελα να δώτο στόμα να ανοίγει όταν λέει αυτά που ακούω και όχι να φαντάζομαι... Το προσωπο να κλαιει όταν ποναει και οχι να το φανταζομαι....

Ανώνυμος είπε...

Στο ίδιο μήκος κύματος:
http://www.antinews.gr/?p=5414

Little Dirty Mosquito είπε...

Συμφωνώ και εγώ με τον Jimmy Kane. Σίγουρα τα πράγματα δεν βγαίνουν πάντα όπως ελπίζουμε, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας σταματά. Συμφωνώ και μαζί σου 'νέο Πολιτικό Σύστημα' ότι το καπέλωμα και η ανελευθερία υπάρχει, και θα υπάρχει και για πολύ καιρό ακόμα σε αρκετούς 'κύκλους'. Όμως ας κρατήσουμε αυτές τις εμπειρίες ως γνώση και ας προσπαθήσουμε ίσως για κάτι 'άλλο'. Για μένα προσωπικά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την επιτυχία οποιουδήποτε εγχειρήματος. Αυτό όμως δεν αποτελεί και εμπόδιο. Συμφωνώ και εγώ με την ιδέα της συνάντησης όπως και να κανονιστεί.

Ευχαριστώ.