Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Αυτά που καθορίζουν το αύριο αποφασίζονται σήμερα.


Έγινε μια πρόταση για αλλαγή του ήδη καλπονοθευτικου εκλογικού νόμου απο τον υπουργό εσωτερικών, αλλά δεν είδα κανένα από τους πολίτες της χώρας να διαμαρτυρηθεί για αυτό, να απαιτήσει το σεβασμό των δικαιωμάτων του.
Δεν είδα πουθενά κανένα να διαδηλώσει απαιτώντας δημοκρατία, απαιτώντας να μην αλλοιώνεται με εκλογικούς νόμους η βούληση του, και η λαϊκή ετυμηγορία, δηλαδή η άποψη και η θέση των πολιτών, να καθορίζει τις εξελίξεις του τόπου.

Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους ζητούν άλλα πράγματα , ζητούν παροχές , χρήμα και ενισχύσεις. Ο καθένας τους θέλει να ζήσει το ατομικό του όνειρο στον προσωπικό του απομονωμένο μικρόκοσμο του.
Παρέα με τα σύμβολα της καταξίωσης που του πουλάνε με τα χρήματα που εναγωνίως αποζητά.

Οι πολίτες ζητούν την «ησυχία» τους όπως πάντα, και την απεξάρτηση τους με ότι πραγματικά πραγματεύεται το παρόν και το μέλλον τους. Δεν θέλουν σκοτούρες στο μυαλό τους , αυτούς τους φτάνει να περνάνε καλά.
Δίνουν για να πάρουν, δίνουν όλα όσα χαρακτηρίζουν τον ελεύθερο άνθρωπο για να πάρουν όσα διαμορφώνουν το σκλάβο.

Υπάρχει όμως και μια μικρή μειοψηφία που εντάσσεται στο ανανεωτικό ρεύμα αυτής της κοινωνίας που ζητάει δημοκρατία, ζητάει να μπορεί να ορίζει την τύχη και την πορεία αυτής της χώρας ο λαός της. Αλλά δυστυχώς αυτοί που το ζητούνε είναι πολλοί λίγοι.

Τα ζητήματα του αύριο έχουν τις ρίζες τους στο σήμερα και στο χτες. Αυτά που δεχόμαστε σήμερα θα τα βρούμε αύριο μπροστά μας και θα καθορίσουν τις τύχες μας.

2 σχόλια:

Binational είπε...

Δεν είμαστε και τόσο λίγοι όσο πιστεύεις φίλτατε. Το ρεύμα αρχίζει και παίρνει μορφή, από εμάς εξαρτάτε να το γιγαντώσουμε. Ρίξε μια μάτια στο dimokratikoi.gr, κάνεις δεν περισσεύει, ας ξαναγίνουμε πολίτες και όχι ιδιώτες (idiots).

Jimmy Kane είπε...

Egw proswpika den thelw alla kommata kai dimokraties tou kolou....
Oute logia kai tha tha tha...
Prakseis ....
Dimokratia sto mikro spitaki mas den uparxei otan olos o kosmos kegete kai leme to onoma dimokratia....