Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Τίποτα δεν γίνεται χωρίς εμας...


Ακόμα και αυτά που γίνονται χωρίς "εμένα"...


Οι άνθρωποι δημιουργούν τα συστήματα. Και ότι να δημιουργηθεί αν δεν έχει την πλατιά αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των ατόμων που αποτελούν την κοινωνία δεν επιβιώνει.
Ποτέ δεν μπορεί αυτός ο σχηματισμός να διαρκέσει χωρίς τη συναίνεση των πολλών .

Αν οι άνθρωποι δεν αποδέχονται και δεν υιοθετούν τις αρχές της κοινωνίας της οποίας είναι μέλη, επειδή αυτές τους επιβλήθηκαν, τότε η κοινωνία αυτή αργά η γρήγορα μεταβάλλεται, και ακολουθεί τη γραμμή της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου.

Τίποτα δεν μπορεί να επιβληθεί στο σύνολο των ατόμων αν δεν υπάρχει η αποδοχή γι΄ αυτό από τους ιδίους, αν δεν το δέχονται οι ίδιοι.

Και όλες οι κοινωνίες, τουλάχιστον αυτές που γνωρίζω, μηδενός εξαιρουμένης, βασίστηκαν στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο.
Αντικατοπτρίζοντας έτσι και αντιπροσωπεύοντας τις ατομικές προθέσεις και αρχές των μελών της.

Η αλλαγή για να είναι πραγματική πρέπει να βασίζεται στην ατομική συνειδητοποίηση του τι πρέπει να αντιπροσωπεύει και να αναζητά ο άνθρωπος.
.

3 σχόλια:

Jimmy Kane είπε...

Φίλε μου αυτό που λές είναι μια από τις λίγες αλήθειες τις καθημερηνότητας μας.
Βλέπεις πώς όλοι ψάχνουμε έναν " συντωνισμό" για να δράσουμε συλλογικά. Αυτό είναι κάτι δυσκολο να βραθει στις μερες μας, μιας και ο καθενας μας εχει γινει ενα τοσο ατομικό-εγωιστικό πλασμα.
Ας σπάσουμε τον εαυτό μας.
Ας αφήσουμε το σημάδι μας και έξω από τα σπίτια μας.

Antinemecis είπε...

Συμφωνώ και εγώ ότι στη σημερινή κοινωνία ο άνθρωπος δρα ατομικά και εγωιστικά.
Όσοι όμως πιστεύουμε ότι η ευτυχία και η ευημερία του ατόμου δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την ευημερία του συνόλου θα ήταν καλό να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε αυτή τη λογική.
Ίσως ακολουθήσουν κι άλλοι...
Mediaspot νομίζω ότι η ιδέα του "προεδρική δημοκρατία" για τη συγκρότηση μίας ομάδας 30-40 blogs είναι μία καλή πρόταση...

mediaspotgr είπε...

Antinemecis μπορείς να μου στείλεις το e-mail σου ;;;