
Η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα, υπάρχει εφόσον αυτά που λες, δεν αγγίζουν ευαίσθητες χορδές.
Πρόσεξε μη πεις κάτι κακό γιαυτούς , μαύρο σκοτάδι σε έφαγε…
Ο,τιδήποτε εκτίθεται δημοσίως επιδέχεται και δημόσια κριτικής. Σωστά;
Και σίγουρα ένα αρνητικό σχόλιο ή μια αρνητική κριτική δεν αποτελεί δυσφήμιση. Ουδέποτε αποτελούσε. Η άποψη μας όταν είναι δημόσια κρίνεται από όλους όσους την βλέπουν. Είτε αυτοί είναι ειδικοί επί του θέματος είτε όχι. Αν κάποιος έχει μια διαφορετική γνώμη για όσα γράφονται τα σχόλια είναι ανοιχτά και μπορεί επίσης δημόσια να πει τη δική του γνώμη επί των σχολίων. Πράγμα που δεν συμβαίνει με κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης.
Η ελευθερία του λόγου αποτελεί συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης προσωπικότητας, καθώς αποτελεί το σπουδαιότερο μέσο έκφρασης και επικοινωνίας των ανθρώπων. Η κατάργηση ή, έστω, ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου θίγει επομένως την ίδια την ανθρώπινη προσωπικότητα…
Το Σύνταγμα φτιάχτηκε για να προστατεύει απόψεις που ενοχλούν. Τις άλλες, έτσι κι αλλιώς, δεν θέλει να τις λογοκρίνει κανείς.
«..Το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να εκφράζει ελεύθερα τους στοχασμούς του για ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος, να κρίνει και να κατακρίνει συμπεριφορές που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και να ελέγχει την άσκηση της εξουσίας αποτελεί την ουσία της δημοκρατίας. Η ελευθερία του λόγου δεν αποτελεί προνόμιο, αλλά καθολικό ιστορικό κεντημένο. Οριοθετεί την κοινωνικότητα κάθε ανθρώπου, που δικαιούται και οφείλει να διαλέγεται με τους άλλους, να ενημερώνεται και να πληροφορεί, να μετέχει ενεργά στη συλλογική ζωή...»
Η κάθε προσπάθεια κατάργησης της ελεύθερης έκφρασης θέτει σε δεινή δοκιμασία τις αξίες αυτής καθ’ αυτής της κοινωνίας.
Το θέμα είναι αν σεβόμαστε και στηρίζουμε τα ατομικά δικαιώματα !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου