Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ

Άδεια ασυδοσίας στους βουλευτές

Η βουλευτική ιδιότητα παρέχει ασυλία που όμως στην πράξη είναι άδεια ατιμωρησίας σε κάθε επιλήψιμη νομικά και ποινικά πράξη που τελεί ο βουλευτής.
Αυτό ισχύει ακόμα και για αδικήματα ή για θέματα που πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, και που έχουν τελεστή πολύ πριν γίνει κάποιος βουλευτής.
Τόπος ασυλίας έχει καταντήσει η βουλή και καταφύγιο για τις διαφορές δοσοληψίες βουλευτών με το νόμο.
Μόνο σε «Μαφιόζικα» κράτη συμβαίνει αυτό. Να κρύβεται πίσω από την ασυλία του ένας βουλευτής για αδικήματα εντελώς άσχετα με την εκτέλεση των καθηκόντων του, ακόμα και γι΄ αυτά που έγιναν και προγενέστερα της θητείας του!, και να διαφεύγει κάθε ελέγχου από την δικαιοσύνη για τις πράξεις του.
Το πιο αισχρό δε και ανήθικο είναι να έχει και το δικαίωμα να μηνύει και να απαιτεί από την δικαιοσύνη να ασχοληθεί με θέματα του – βλέπε μηνύσεις του, αγωγές του- όταν αυτός και μόνο αυτός μπορεί να σύρει άτομα στο δικαστήριο.
Πέστε μου και βρείτε μου εσείς καλύτερο ορισμό και εξήγηση της λέξης «Ασυδοσία» από αυτόν που περιέγραψα παραπάνω.
Κρύβομαι πίσω από την ασυλία και δε μπορείς να μου κανείς τίποτα, έχω με αλλά λόγια άδεια ατιμωρησίας, ενώ την ίδια στιγμή όταν εγώ μηνύω , σύρω στα δικαστήρια άτομα, και απαιτώ δικαιοσύνη !!!
Δηλαδή δέχεται κάποιος , ο βουλευτής, όταν είναι αυτός ο επιτιθέμενος , μηνύει, η δικαιοσύνη να αποφασίζει για την προσφυγή του, ενώ όταν μηνύεται από κάποιον πολίτη, δεν θεωρεί την δικαιοσύνη ικανή να αποφασίσει γι’ αυτόν.
Ωραίο αυτό, Μου αρέσει, θα πάρω δυο!!!
Δείτε και ένα τελευταίο παράδειγμα, είναι αυτό της κας Ν. Ράγιου βουλευτή της Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια της Πάτρας.
Κρυπτόμενη πίσω την βουλευτική της ασυλία δεν μπορεί να εκδικαστεί υπόθεση της, για την οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκιση, όταν η σεναριογράφος κα Νικολαϊδου είχε καταθέσει μήνυση εναντίων της για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.
Γιατί δεν ζητά λοιπόν η κα Ράγιου άρση της βουλευτικής της ασυλίας, για να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενώπιον της δικαιοσύνης, και να ξεκαθαρίσει το όνομα της από αυτή την κατηγορία;;;
Και ως ποτέ η βουλευτική ασυλία θα δίνει την δυνατότητα και θα παρέχει προστασία σε βουλευτές να φυγοδικούν για αδικήματα που τελέστηκαν πολύ πριν κάποιος γίνει βουλευτής;

Δεν υπάρχουν σχόλια: