Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Δικαστικές εξελίξεις στην σύγκρουση Κοντομηνά - Μαξίμου



Περίεργες «συμπτώσεις»! Μια εβδομάδα αφότου ο Ζαχόπουλος πήδηξε στο κενό, ο γνωστός πλέον για τον χειρισμό όλων των μεγάλων υποθέσεων της εποχής εισαγγελέας, κ. Παναγιώτης Αθανασίου, ζήτησε από αρμοδίους να συνταχθεί άμεσα πόρισμα σχετικά με τις εταιρείες του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού-τηλεοπτικού σταθμού, ALPHA κ. Δ. Κοντομηνά.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν, φαίνεται ότι υπάρχουν παραβάσεις που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 70 δισεκατομμύρια δραχμές. Ως γνωστόν, το 2005 διατάχθηκε με εισαγγελική παραγγελία έλεγχος των αποθεματικών της εταιρίας ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ, ενώ με την από 9/11/2005 κατεπείγουσα παραγγελία του ο κ. Αθανασίου, ζήτησε από το Υπουργείο Ανάπτυξης να συσταθεί Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποτελούμενη από αναλογιστές και ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να γίνει ουσιαστικός έλεγχος στην εταιρία Σε προηγούμενο πόρισμά τους, εξάλλου, οι ελεγκτές αποκάλυψαν ότι η «Ιντεραμέρικαν», προκειμένου το 1999 να πετύχει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, φούσκωσε τα αποθεματικά της και την παραγωγή της σε ασφάλιστρα.
Προκαλούν όμως ερωτηματικά οι περίεργες και μεγάλες καθυστερήσεις στις έρευνες του κ. Αθανασίου που εκτός των άλλων έχει αναλάβει και την έρευνα για την Ζήμενς, τον Ζαχόπουλο κλπ. Έχει την υπόθεση της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ από το 2005 την αφήνει και λιμνάζει επί τρία χρόνια και ξαφνικά ζητάει επειγόντως τα στοιχεία που του είχαν ξαναστείλει. Τα ερωτηματικά επιτείνονται από το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ο ALPHA ακολουθεί σαφώς αντικυβερνητική γραμμή και μεταξύ των άλλων έχει αποκαλύψει από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «ύποπτες επιχορηγήσεις στο Λουδοβίκο των Ανωγείων», προτιμώμενο τραγουδιστή της συζύγου του πρωθυπουργού. Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι λίγο αρχίσουν να συμβαίνουν αυτά, είχε αποχωρήσει από το κανάλι η σύζυγος του κ. Ρουσσόπουλου, Μάρα Ζαχαρέα, δίχως –φαινομενικά- κάποιον ουσιαστικό λόγο. Είναι επίσης γνωστή η φημολογία για τις σχέσεις Δ. Κοντομηνά – Θ. Αναστασιάδη.
Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ είχε φτάσει στα δικαστήρια, ύστερα από καταγγελίες της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, η οποία λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια ως εκπρόσωπος του Μαξίμου και σήμερα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος εκπέμπει απο το κανάλι του ιδιοκτήτη της. Όλα αυτά όμως τα είχαμε προαναγγείλει από καιρό (διαβάστε εδώ κι εδώ) .
Από http://www.blog.anti.gr/

1 σχόλιο:

antinor είπε...

Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ,ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΑΛΦΑ .ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΡΑ.ΦΙΛΑΚΙΑ